A gépem nem indul, sőt a BIOS se jön be. Bővebben benn?
Sziasztok!
Sürgős segítséget szeretnék kérni. Egészen 10 perccel ezelőttig volt egy hibátlan gépem. (i5 3470, Asrock Z68 Pro3 Gen3, 8GB RAM, FSP Raider 550.) A szobámat átrendeztük, ezért gondoltam átrakom a gépet az új helyére. Kihúztam mindent, kikapcsoltam a gépet és a monitort is, de türelmetlen voltam így inkább lekapcsoltam a tápot.
Átraktam az új helyére, beüzemeltem, de mikor bekapcsolom, felpörög minden, de ez jelenik meg a monitoron:
Copyright (C) 2011 American Megatrends, Inc.
BIOS Date: 06/29/2012 19:02:25
Ennyi. Semmi más. A BIOS-t se hozza be. Nem tudom, milyen folyamat közben kapcsoltam ki a tápot, mert ki volt kapcsolva a monitor is. Már számtalanszor csináltam ilyet, még sose produkált problémát.
Mi lehet a hiba? Mit csináljak, hogy újra működjön?
Köszönöm!
Tehát tulajdonképpen a BIOS verziót kijelzi, csak éppen nem tölt tovább.
Próbáld meg resetelni a BIOS-t, hátha az alapértelmezett beállítás után elindul. Ezt az alaplapon, a BIOS-elem mellett lévő kis érintkező-sor (Jumper) pár másodpercre való átrakásával teheted meg, általában oda van írva, hogy CLR CMOS.
Ha esetleg voltak különleges beállítások a BIOS-ban, azt majd újra be kell állítani, de a dátumot és az órát mindenképpen frissíteni kell.
Táp hálózatból kihúz. Cmos elem 1 percre kiszed, majd vissza. Hálózatba bedug, táp felkapcsol, gépet indít.
Ha nem ok. tápcserével próbálkozni.
Én legalábbis ezt csinálnám.
Megcsináltam, tovább is engedett menni utána, de ha rámegyek a Windows normál módú indítására, akkor kékhalált kapok...
Mit tegyek? :(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!