Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A gépem nem indul, sőt a BIOS...

A gépem nem indul, sőt a BIOS se jön be. Bővebben benn?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sürgős segítséget szeretnék kérni. Egészen 10 perccel ezelőttig volt egy hibátlan gépem. (i5 3470, Asrock Z68 Pro3 Gen3, 8GB RAM, FSP Raider 550.) A szobámat átrendeztük, ezért gondoltam átrakom a gépet az új helyére. Kihúztam mindent, kikapcsoltam a gépet és a monitort is, de türelmetlen voltam így inkább lekapcsoltam a tápot.

Átraktam az új helyére, beüzemeltem, de mikor bekapcsolom, felpörög minden, de ez jelenik meg a monitoron:

Copyright (C) 2011 American Megatrends, Inc.

BIOS Date: 06/29/2012 19:02:25

Ennyi. Semmi más. A BIOS-t se hozza be. Nem tudom, milyen folyamat közben kapcsoltam ki a tápot, mert ki volt kapcsolva a monitor is. Már számtalanszor csináltam ilyet, még sose produkált problémát.

Mi lehet a hiba? Mit csináljak, hogy újra működjön?

Köszönöm!

2014. okt. 5. 18:19
 1/8 Lajos54 ***** válasza:

Tehát tulajdonképpen a BIOS verziót kijelzi, csak éppen nem tölt tovább.

Próbáld meg resetelni a BIOS-t, hátha az alapértelmezett beállítás után elindul. Ezt az alaplapon, a BIOS-elem mellett lévő kis érintkező-sor (Jumper) pár másodpercre való átrakásával teheted meg, általában oda van írva, hogy CLR CMOS.

Ha esetleg voltak különleges beállítások a BIOS-ban, azt majd újra be kell állítani, de a dátumot és az órát mindenképpen frissíteni kell.

2014. okt. 5. 18:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Én az összes csatlakozást megigazítanám, különösen a hdd-t. :)
2014. okt. 5. 19:39
 3/8 A kérdező kommentje:
SSD-ről megy a gép, és többször megigazítottam. Kihúztam, majd visszadugtam. Az elem-kiszedős módszer se működik... :(
2014. okt. 5. 19:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Táp hálózatból kihúz. Cmos elem 1 percre kiszed, majd vissza. Hálózatba bedug, táp felkapcsol, gépet indít.

Ha nem ok. tápcserével próbálkozni.

Én legalábbis ezt csinálnám.

2014. okt. 5. 19:51
 5/8 A kérdező kommentje:

Megcsináltam, tovább is engedett menni utána, de ha rámegyek a Windows normál módú indítására, akkor kékhalált kapok...

Mit tegyek? :(((

2014. okt. 5. 20:37
 6/8 anonim ***** válasza:
telepítsd újra
2014. okt. 5. 20:39
 7/8 anonim ***** válasza:
akkor most miről irsz muhahhhaa:D
2014. okt. 5. 20:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Ebből úgy tűnik, valahogy megsérülhetett az op rendszer korábban. Egy javító telepítéssel kellene próbálkozni ha megvan a telepítő lemez. Amikor választ kér hogy hogy kívánsz telepíteni, akkor a javítást kell kérni. Ebben az esetben nem vesznek a programjaid. Ha ez nem jön be, (nem indul) akkor marad a tiszta telepítés.
2014. okt. 6. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!