Szerintetek lenne rá nézettség?
Pár hónapja kezdtem el gondolkodni egy saját youtube csatornán. Most 14 éves vagyok 8nba járok, és kb. jövőre tervezem a csatornát. Addig még még kell tanulnom a vágást be kell szerezni a mikrofont stb. Mert ugyebár ha csinálom, akkor az rendes munka legyen.
Ezekre a témákra gondoltam: filmbemutatók ( arra nagyon szeretnék figyelni, hogy ne legyen egy Dancsó Péter vagy egy Szirmai Gergely utánzat)
Öltözködés, stílus stb.
Állatvédelem ( ebben a témában nem vagyok biztos
Témák emberekről, viselkedésről stb.
Szerintetek lenne rá nézettség?
MÁr annyi ilyen van mint az oroszok......Ha csak nincs nagyon egyedi témád vagy stílusod nem lesz.
1re figyelj ne a nézettség miatt csináld hanem mert élvezed, ha csak azért csinálod hogy sokan nézzenek nem fog összejönni..
A pudding próbája a megevés... Ezt előre nem lehet megjósolni, a minőségtől és a tartalomtó sok függ.
Ami a filmbemutatókat illeti: a szerzői jogi problémák bonyolultsága miatt nem igazán javasolnám.
Az öltözködést és hasonlókat illetően: elég nagy a konkurrencia, csak ha nagyon jót tudsz nyújtani, akkor van értelme.
Állatvédelem (természet és hasonlók) esetében is az előbbi igaz.
Emberek, viselkedés: ha érdekes, figyelemkeltő, van mondanivalója, lehet esélyed.
öltözködés, stílus, stb... szerintem senkit sem érdekel. ezt hagyjuk meg a divatmajmoknak.
állatvédelem nem rossz, de lerágott csont. ha egy magyar állatkórházról forgatnál az talán új lenne, viszont ebbe nem valószínű hogy belemenne bárki is.
emberek-viselkedés: végignézve pest utcáin azt hiszem az a legjobb ha nem is tudok sem az emberekről sem a viselkedésükről. idegesít a többség.
filmbemutatók: bár rengeteg van belőle, de a minőségre van még most is kereslet. ha ezt bő szókinccsel, választékosan és frappánsan megfogalmazott ízléses poénokkal megfűszerezve készíted, akkor lehet sikere.
az lemaradt: hogy készíthetnél "rövidfilmeket" is, ami felhívja a figyelmet egy-egy valós problémára.
pl: https://www.youtube.com/watch?v=eubWYPhcEEo (igaz, ez egy reklám, de a mondanivalóján nem befolyásol semmit.)
Az, hogy hajlandó vagy tanulni, és van benned annyi tisztelet önmagad és a potenciális nézők felé, hogy minőségi munkát adnál csak ki a kezedből, az nagyon dicsérendő. Viszont a témákkal kapcsolatban kicsit aggódok. Azt írod, hogy:
"filmbemutatók
Öltözködés, stílus stb.
Állatvédelem
Témák emberekről, viselkedésről stb."
Ez kicsit nekem olyan, mintha vizet akarnál megmarkolni. Mindegyik téma teljesen eltérő, ráadásul szakmák épülnek rájuk. Tudom, nem illik a korral jönni, de legyünk őszinték, 14 évesen nagy eséllyel nem vagy ezekben a témákban annyira jártas, hogy nálad idősebb embereket megfogj az előadásoddal. Még a legegyszerűbbnek tűnő filmelemzés is olyan, hogy nem lehetsz hiteles, ha nincs nem ismered a történetvezetés, dramaturgia, filmtechnika alapjait, ráadásul sok alapmű valószínűleg nem mondd neked semmit, legalábbis kíváncsi lennék a véleményedre egy David Lynch filmről, vagy Lars von Trier Antikrisztusáról. Nem tehetsz róla, de sok olyan film van, ami nem feltétlenül a te életkorodra lett szabva, mégis úgy gondolom, elengedhetetlen ahhoz, hogy te releváns véleményt tudjál alkotni más munkákról. És ez csak egy téma, a divat, az állatvédelem megint olyan, hogyha nem aköré épül a szabadidőd jelentős része, nem érdemes belevágni. Az ember- és viselkedéselemzést pedig messze kerüld el, hidd el, 99%, hogy nem tudod egy 16 éves kamaszlány, 20 éves egyetemista, vagy egy 30 éves családos ember gondolatait magadévá tenni, hiszen még a te személyiséged is az elkövetkező években fog nagyon radikálisan formálódni.
Összegezve annyit tudok javasolni, hogy kicsit jobban körvonalazd a témádat, és a képességeidnek, lehetőségeidnek megfelelően válassz. Ez nem egyszerű, de enélkül értelmetlen erőltetni, mert könnyen visszafelé sülhet el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!