Hogyan válaszam szét a vonalakat a háttértől?
Számítógépre átvittem egy kpet, amit egy tableten rajzoltam.
(Csak síma fehér lapon egy feketevonalas rajz.) Hogyan tudom szétvállasztani a körvonalakat a háttértől ügy, hogy az egy új rétegre kerüljön?
A színszerínti kijelölést már használtam, és úgy másik rétegre, de akkor pedíg a széleknél világos szürke pixelek maradnak.
"a széleknél világos szürke pixelek maradnak."
Miután áttetted a másik rétegre, vödörrel töltsd ki feketére. De adott esetben megteheted azt is, hogy a szín szerinti kijelölés után csökkented vagy növeled attól függően, hogy a rajzot vagy az alapot jelölted ki, így le tudod vágni a peremet is. A rajztól függően az is megoldás lehet, hogy Inkscape-ben a háttér eltávolításával két színben vektorizálod a képet, utána vagy abban használod tovább, vagy exportálsz egy PNG-t, és azt viszed be a Gimpbe rétegként.
A legegyszerűbb módszer egyébként az, ha a Gimpben a rajzod rétegét Szorzás módúra állítod, és az alá teszed be a hátteret, ilyenkor ami a rajzon fekete, a képen is fekete lesz, ami pedig fehér, ott a háttér színe. Ez nem működik, ha a rajz színét is meg akarod változtatni, mert az alsó kép minden más színen át fog látszani.
Na még egyet: Színek > Színből alfa.
Alaphelyzetben fehér a beállított szín, amelyikből átlátszót csinál, tehát pont az, ami neked kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!