Hogyan tudom az mp3 fáljaim hangerejét változtatni?
MP3Gain: [link]
Plusz-mínusz 0,6 dB-lel lehet a számok hangerejét egymáshoz közelíteni, tehát a leghalkabb a leghangosabbtól 1,2 dB-lel tér el (jelentéktelen különbség). Csoportos hangerő állítás is lehetséges, tehát nem egyenként kell a számok hangerejét beállítani, mint pl. az Audacity-vel.
Az mpTrim-mel is csak egyenként lehet a számok hangerejét változtatni. Én pl. most állítottam be 124 mp3-as fájl hangerejét 92 plusz-mínusz 0.6 dB-re az MP3Gain-nal (itt még az elemzés folyamata látható): [link]
Audacityvel vagy mpTrimmel egyenként igen hosszadalmas lett volna.
Szerinted. De szerintem nem.
Ha betallózom az egész mappát szépen végigcsinálja és a végén egy listában kiírja hogy melyik számot mennyivel erősítette, csökkentette.
Audacityben a Lánc szerkesztése... és a Lánc alkalmazása... valóban megtalálható, csak épp a hangerőt nem lehet beállítani. Normalizál.
Mi is a normalizálás?
A módszer általában az, hogy a szoftver megkeresi a hangfelvétel leghangosabb részét és ezt tekinti viszonyítási pontnak, akkor is, ha a felvétel többi részén sokkal halkabb részek vannak. Vagyis ha a dal szinte végig halkan szól és egyszercsak jön egy nagy dobütés, a program e dobütéshez állítja be a teljes szám hangerejét.
A lánc elég rugalmasan beállítható. Többek között normalizál is de erősít is és még számos más funkciója is van. A képen talán látni néhány dolgot.
Nem csak a normalizálással, de az erősítéssel is problémám van.
A kérdező ugyanis a különböző zenei fájlok hangerejének egy szintre hozását akarja elérni. Ha én az Audacityben beállítom, hogy +6 dB vagy +12 dB legyen az erősítés, az ugye azt jelenti, hogy minden fájl meglévő hangerejét erősíti még 6 vagy 12 vagy akárhány deciBellel, viszont a fájlok közötti hangerő különbség nem változik.
Az MP3Gain úgy működik, hogy a beállított hangerőtől hangosabb számok hangerejét csökkenti, a halkabb számok hangerejét pedig növeli plusz-mínusz 0,6 dB pontossággal a beállított értékhez képest, ugyanis csak 1,5 dB-es lépésekben tudja a hangerőt változtatni.
Egyébként mi ketten itt jól elbeszélgetünk, a kérdező meg közben felszívódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!