Valaki, aki nagyon ért a linuxhoz, megtudná mondani hogyan tovább?
Figyelt kérdés
Leszeretnék tiltani egy oldalt(ubuntu alatt), addig eljutottam, hogy megtaláltam a hosts fájlt, bele is tudok írni,meg azt is tudom mit kell írni a blokkoláshoz.
Csak elmenteni nem tudom, amit bele írtam.
Bejelentkeztem root-ként(sudo parancs segítségével), de így se jutok előrébb.
Próbáltam már a /etc/hosts parancsot is, de azt írja engedély megtagadva. Valaki tudja mit kell csinálnom? Nagyon fontos lenne!
2014. aug. 27. 12:22
1/9 anonim válasza:
terminálban:
sudo gedit /etc/hosts
És ami feljön ablak, abban írd át a fájlt és mentsd el.
2/9 A kérdező kommentje:
ezt írja:
command not found
és most?
2014. aug. 27. 12:29
3/9 anonim válasza:
gondolom nincs gedit-et, annak a helyére írd be, amilyen text editorod van (pl. medit, leafpad)
4/9 A kérdező kommentje:
van geditem...közben beírtam hogyy gksu edit így feljött, beírtam amit szerettem volna, de az oldal ugyanúgy megnyílik :/
2014. aug. 27. 12:55
5/9 anonim válasza:
akkor valamit rosszul csináltál.
6/9 A kérdező kommentje:
az könnyen megeshet :D nincs kedved segíteni privátba? :$
2014. aug. 27. 13:05
7/9 anonim válasza:
Hogy egy teljesen szűz terminálban azt írja ki a
sudo gedit /etc/hosts
parancsra, hogy command not found, az engem teljesen meglep. Esetleg próbáld a
sudo nano /etc/hosts
paranccsal. Ha nem megy, akkor megáll a tudományom.
8/9 A kérdező kommentje:
okés :D csak épp szenvedek a terminálba :D miután felugrott a gedites ablak, minden megszűnt, semmi parancsot nem tudok írni és most szenvedek a rootba lépéssel :D a jelszóval command not found, szóval az ujj felismeréssel szenvedek :D amint sikerül, megírom működik e amit írtál :D
2014. aug. 27. 13:18
9/9 A kérdező kommentje:
SIKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER :D csak nem hívtam a felugró ablakba, amit átakartam írni :D Köszi mindenkinek!:D
2014. aug. 27. 13:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!