Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a különbség az UTP és UTP...

Mi a különbség az UTP és UTP patch kábel között?

Figyelt kérdés
2010. jan. 16. 14:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen ugyan az. Ha UTP kábelről beszélünk, akkor általában UTP patch kábelt érjük alatta. Viszont van olyan hogy UTP crosslink. Ez már kicsit más, itt meg van fordítva pár vezeték benne, ezt akkor kell használni ha két gépet direktbe kötünk össze, router, switch, hub, vagy egyéb hálózati eszköz nélkül.
2010. jan. 16. 14:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Két mai laptopot már mind a két fajta utp kábellel is össze lehet kötni,automatikusan fölismerik már őket.
2010. jan. 16. 14:29
 3/10 A kérdező kommentje:

ahha..értem már

Tehát az UTP egy nagyobb halmaz mint a UTP patch..tehát nincs is értelme összehasonlítani őket.Az UTP-n belül van patch,cross-link..és biztos van még több is.

Jól értem?

2010. jan. 16. 14:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
2010. jan. 16. 14:44
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez a kettő van...patch és cross. Két gépet összekötni sima patch kábellel...erről nem hallottam?! Én úgy tudom csak cross kábellel lehet két gépet hálózatba kötni.
2010. jan. 16. 21:13
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"Én úgy tudom csak cross kábellel lehet két gépet hálózatba kötni."

Jól tudod, mert ez a helyes út. :) Egyszerűen csak arról van szó, hogy az új hálózati csatolók már felismerik ha rossz kábelt használsz, és képesek alkalmazkodni hozzá. Jövőben már nem fog kelleni emiatt külön cross kábel. Egyelőre még ajánlott azért..

2010. jan. 16. 21:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Köszönöm, igen utánaolvastam és tényleg ez a helyzet. De jobb biztosra menni ahogy írod Te is.
2010. jan. 17. 08:20
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
MDI/MDIX technológiának köszönhető, hogy megy keresztkötésű (crosslink) kábel helyett egyenes (patch) kötésűvel is.
2010. okt. 5. 18:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Az UTP annyit jelent, hogy árnyékolatlan, csavart érpáras kábel. A patch/cross pedig ennek a kábelnek a bekötési módjai a csatlakozóba a kábel két végén.
2012. aug. 3. 14:16
 10/10 anonim ***** válasza:
82%

Bőven nem pontos a definíció, amit adtatok.

A patch-kábel azt jelenti, hogy lengőkábel (tehát nem fali).

Egyébként három fajta utp kábel létezik:

1. egyenes kötésű (straigh-through)

2. keresztkötésű (crossover)

3. konzolkötésű (rollover)

Ugyanis a keresztkötésű kábelnél nem fordítva vannak az erek a csatlakozóban, hanem az 1-es és a 4-es érpár van megcserélve. Ezzel szemben rollover-nél egyszerűen csak fordított sorrendben vannak a színek.

Tehát patch kábel lehet akármilyen kötésű, és bármelyik kötésű kábel lehet fali, vagy patch kivitelben is.

2015. máj. 19. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!