Mi történik ha OSX-t törlöm?
Sziasztok vettem egy MacBookot kb féléve de újraszeretném telepíteni a OS X-t. Ezt az utasítást követem.
Fontos: A Mac OS X újratelepítéséhez csatlakoznia kell az internethez.
Válassza az Apple menü > Újraindítás elemet, majd tartsa lenyomva a Command (⌘) és az R billentyűket a számítógép újraindítása közben.
Jelölje ki a „Lemezkezelő” elemet, majd kattintson a Folytatás gombra.
Jelölje ki az indítólemezt a bal oldali listából, majd kattintson a Törlés lapra.
A Formázás kibomló menüben jelölje ki ki a Mac OS bővített (naplózott) elemet, írjon be egy nevet a lemezhez, majd kattintson a Törlés gombra.
Miután a lemez törölve lett, válassza a Lemezkezelő > Kilépés a Lemezkezelőből elemet.
Ha nem kapcsolódik az internetre, válasszon egy hálózatot a menüsáv jobb szélén található Wi-Fi menüben (a képernyő jobb felső sarkában).
Jelölje ki a Mac OS X újratelepítése lehetőséget, kattintson a Folytatás gombra, majd kövesse az utasításokat.
Kérdésem: Melyik az indítólemez illetve ha letörlöm és újratelepítem akkor nem kell semmit hozzá leszednem meg semmi magától újra rakja alap beállításokkal stb?
Elég lett volna ennyi "De nem is ez a lényeg, szóval a MacOS nem szabad szoftver, ezért kell net csatlakozás, ahol a rendszer zártan elintézheti a hülyeségeit, ergó neked nem kell semmit csinálnod, ez a lényege...:)"
A többihez meg csak annyit igen kisebb a teljesíménye mint egy 300ezer Ft Samsung géphez képest de itt van minőség nekem volt más gépem is és hát 17-szer nem telepítettem újra mert vírus stb akkor egyszersem Apple egy kimagaslóan jó terméket hozott a piacra ami sajnos Mo nem nagyon ragadt meg mivel a fizetés nem ott tart mint máshol ez van vagy pl nem egy átlagos felhasználonak kell mint amerikában :)
ízlések és pofonk. :)
Egyszer már válaszoltam csak valamiért törölték.
Gondolom az első szerencsétlenkedő miatt. Aki totál sík a témához.
Először is NEM kell net a telepítéshez!
Másodszor miért akarok újratelepíteni?
Harmadszor van telepítő DVD-d vagy a géphez adott pendriveod?
#2 - te sem vagy teljesen képben :-)
"MacBookot kb féléve" - ez azt jelenti, hogy ha ez új volt, akkor ezen a gépen Mavericks van.
A Mavericks-nek _nincs_ telepítő DVD-je, sem pendrive-ja, soha nem is volt, az újratelepítéséhez bizony netkapcsolatra van szükség, mert be kell lépni az AppStore-ba, és onnan fogja letölteni és telepíteni az oprendszert. Mielőtt valaki trollkodna, igen, lehet DVD-re írni, de _nem_ az az eredeti megoldás, és semmi szükség rá.
A Command + R egy "Recovery" rendszert indít. A többit meg leírta a kérdező.
Az indítólemez az, amiről jelenleg az OSX fut. Könnyen felismerhető, alapból egy recovery-t és ezt látod (nálam System a neve, de ez eltérhet, nem emlékszem mi az alapértelmezett neve).
A formázással letörlöd a régit, az újratelepítés pedig egy új alaprendszert fog felrakni, olyat, mintha most vennéd ki a dobozból és kapcsolnád be először.
Benéztem ebbe a témába is, és látom itt is van egy gec*i... :-) ...a #2-es felhasználó személyében!
Jajj istenem, nem is tudom miért méltatlak szóra... ...olvasd el a #3-s hozzászóló véleményét és rájössz magadtól is, hogy kettőnk közül ki a síkfelület, és hogy alkalmazkodjam a modorodhoz... ...szerencsétlen a jó édes anyád! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!