Hogyan állíthatom be a laptopom maximális töltöttségi szintjét windows 8.1en?
Ez hülyeség. Nem lehet túltölteni az aksit, mert amikor eléri a 100%, automatikusan lekapcsol.
Meg ha nagyon kímélni akarod az aksit, akkor leginkább azzal tudod, hogy konnektor mellett aksi nélkül, hálózatról laptopozol. Kb 2 hetente 1x lemeríted csutkára az aksit, és újra feltöltöd, hogy ne felejtse el mi célt szolgál.
OFF
"konnektor mellett aksi nélkül, hálózatról laptopozol"
Ez komoly? Lehet ilyet és nem lesz baja a laptopnak??? Nem kap így több feszültséget a gép? Az aksi én úgy tudtam egyenáramra alakítja a váltakozót. A töltőben meg váltakozó van, nem? Ez igazából kérdés. Rosszul tudom? Na meg nagyobb a töltő leadott feszültsége az akksiénál, nem? :S
#2: akkor az informatikus nem ért hozzá, mert aksinál nincs olyan, hogy túltöltve..mellesleg az informatikusok elég sok mindent szopnak az ujjukból :D tapasztalat..
#3:
Nem vagyok elektrós, szóval nem ismerem ezeket a szakdolgokat, de azt tudom, hogy a gép 'konnektorból' ugyanúgy működik, mint aksiról.
Egyébként meg (habár, mint mondtam, nem vagyok elektrós), de tudtommal az aksi nem alakít át semmit. Van egy trafó, ami vagy a laptopba van beépítve, vagy a töltőhöz van hozzácsapva (tudod az a kis doboz). Az átalakít mindent úgy, hogy a laptop ne kapjon nagyfeszültséget.
Egyedül az a fontos, hogy ha nem használod az aksit, akkor is legfeljebb 2 hetente 1x töltsd fel, és merítsd le, különben 'elfelejti a szakmáját' :)
Sírok :""DD "túltöltve az aksi"
Egy poharat túl tudsz tölteni? NEM!! Az aksi ha fel an töltve akkor nem megy bele több mint a pohárba a víz. ( a szemléltetés az "informatikusnak" )
Én fogalmaztam így hogy túltölve. De tök mindegy kár egy ilyen oldalon segítséget kérni. :) Ti csak röhögni tudtok ha valakinél valamihez jobban értetek ez elég gáz szerintem. Nekem is van szakterületem és én is tudnék sikítva röhögni a marhaságaitokon de sosem teszem. Ha valamihez értesz az olyan mint amikor nyersz a lottón. Nem fogok tőle elájulni, max attól ha adakozol, a tudással is így van attól leszel valaki ha azt át is tudod adni. Az ilyen és ehhez hasonló emberek azok, akik nézik/nézték (lehet, hogy pont Ti vagytok a kivételek-nyilván hisz senki nem nézi) a győzike showtól kezdve a mónikán át etc. Röhögtök azokon, akik egy kicsit is lejjebb vannak esetleg nálatok, így nem érzitek magatok annyira szarul, amiért a tápláléklánc alján görnyedtek 7-24-ben. :)
Na mindegy, csak, hogy értsük egymást túltöltés alatt azt értettem, hogy, amikor 100%on van az aksi és benne van a gépben, mivel még mindig benne van az áramkörben ezért onnan fog áramot kapni a gép így az folyamatosan lemerül töltődik kicsit, kvázi fluktuál a töltöttségi szintje, ami huzamosabb használat alatt melegedést okoz, ami az akkumulátorok élettartamának legnagyobb ellensége. Na mármost, ha ezt nem 100%on hanem durván 70-80%on teszi az javítja az élettartamot(mint ahogy az is, amit javasltál 4-es a kivett aksira helyesen). Remélem kedves utolsó(5-6) válaszoló kielégítettem az igényeid, de kérlek inkább ne válaszolj nem akarom, hogy elsírd magad(komolyan mondom, innentől tényleg nem érdekel a véleményed).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!