Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » ÉN mindenhol azt olvastam...

ÉN mindenhol azt olvastam hogy A windows xp ben a virtuális memória kezdeti méretéhez a fizikai memória 1.5 szeresét kell venni és miért pont 1.5 szeresét?

Figyelt kérdés
2014. aug. 22. 06:07
 1/1 anonim ***** válasza:

Hááát a neten sok tudóspalánta van, aki azt hiszi övé a kizárólagos igazság... :-)

Először is rakjuk tisztába mit is jelent a virtuális memória... ...az egy olyan terület a HDD-n, amit a számítógép akkor vesz igénybe, ha kevés az alaplapon elhelyezett memória, így teszi lehetővé, hogy olyan programok is fussanak (bár lasabban), amelyeknek több memória kellene.

Régebben (talán ma is) erre a területre mentette le a számítógép az alaplapi memória tartalmát, amikor hibernáltad a gépet... ...hogy majd aztán innen visszatöltse a memóriabá a lementett tartalmat...

...nos ebből következik, hogy legalább akkora méretűnek kellene lennie, mint az alaplapi memóriáid összege...

...a többlet meg azért kell, hogy másnak is jusson hely, talán így gondolkoznak azok, akiktől olvastad... :-)

Én például nem használok hibernálást és virtuális memóriát sem, ugyanis mindig inkább több memóriát veszek a gépbe, mint ami ésszerű lenne... :-) ...ha meg kimarad valamennyi, csinálok belőle RAM-drive-ot! :-)

2014. aug. 22. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!