Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért van két shift billentyű?

Miért van két shift billentyű?

Figyelt kérdés
2014. aug. 20. 23:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%

Gép és Gyorsírás tárgyad nemigen volt, ha nem tudod miért van jobb oldalon is shift billentyű.

Letakarják ponyvával a billentyűzetet, és úgy kell időre írni. Ha nem használod, megbuktál.

2014. aug. 20. 23:35
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Senkit sem kritizáltam... :)

(Ha kritizálok azt észreveszed)... :)

Amúgy valóban a helykikötés miatt (ez olyan mint a Caps Lock... felesleges gomb ,de mivel ott a helye így hát ott kell lennie)!

2014. aug. 20. 23:37
 13/21 anonim ***** válasza:
76%

12-es!

Te nem olvasol visszafelé? Leírták ketten is, hogy miért van 2 shift billentyű ehelyett te továbbra is tényként mondasz abszurd dolgokat.

2014. aug. 20. 23:45
 14/21 A kérdező kommentje:
Jó, jó ne keveredjünk vitába, nekem minden válasz hasznos volt :D
2014. aug. 20. 23:47
 15/21 anonim ***** válasza:
35%
Nekem miért van csak egy Shift billentyűm akkor? :O
2014. aug. 20. 23:50
 16/21 A kérdező kommentje:
Mert nem a Providentnél bankolsz. Jó éjszakát!
2014. aug. 20. 23:52
 17/21 anonim ***** válasza:

Provident.. Isten őrizz! :D

Én inkább a Tesco-ban veszem a kakaós csigát mert az JÓ!

2014. aug. 20. 23:53
 18/21 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Én elhiszem, hogy minden válaszolónak értékeled a segítőkészségét, de nem hiszem, hogy bárkinek hasznos lenne az, ha valaki valótlan dolgokat próbálna hitelesen előadni.

Nem minden billentyűzet egyforma. Kompakt gépeken például a numpad az enteren túlra van bepréselve és ezért felborul az egész kiosztás. De neked akármilyen billentyűzeted van is a kérdésen ez nem változtat. 2 shift a gépírás miatt szükséges.

Nem akarok vitatkozni, csak az zavar, ha valaki nem hajlandó beismerni, hogy téved.

2014. aug. 20. 23:56
 19/21 A kérdező kommentje:
Az nem lehet, hogy mindkettőtöknek igaza van? A gépelés megkönnyítése miatt + a hely kitöltése miatt is kettőt építettek be. Lévén hogy nem vagyok profi, nekem mindkettőtök válasza reálisnak tűnik.
2014. aug. 21. 00:02
 20/21 anonim ***** válasza:

Pedig ez tényleg a gépírás öröksége. Tízujjas gépelésnél minden ujjnak megvannak a maga billentyűi.

A betűk kiosztása is azért "QWERTZ..." (közép-európai), mert eredetileg a betűk nyelvben előforduló sűrűsége alapján helyezték el őket. (Úgy tudom pl. a franciáknál "AZERTY..." , de ugye ott a U.K., U.S.A., Kanada "QWERTY..." - még számgépboltot is neveztek így el.)

Ezért vannak különböző kiosztások, nyelvek szerint.

Nálam a "CTRL" és a "Windows" billentyűkből is kettő van.

Én még emlékszem a két "ALT"-ra. Ebből lett mára az egyikből az "ALT Gr"

A billentyűzetek "Numerikus" részén van egy plusz "ENTER".

Valamikor réges-régen az "ENTER" helyett voltak még "NEW LINE" (ZX81), "RETURN" (Commodore C64, C16) Funkciójuk megegyezett az "ENTER"-ével.

2014. aug. 21. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!