Miért van két shift billentyű?
Gép és Gyorsírás tárgyad nemigen volt, ha nem tudod miért van jobb oldalon is shift billentyű.
Letakarják ponyvával a billentyűzetet, és úgy kell időre írni. Ha nem használod, megbuktál.
Senkit sem kritizáltam... :)
(Ha kritizálok azt észreveszed)... :)
Amúgy valóban a helykikötés miatt (ez olyan mint a Caps Lock... felesleges gomb ,de mivel ott a helye így hát ott kell lennie)!
12-es!
Te nem olvasol visszafelé? Leírták ketten is, hogy miért van 2 shift billentyű ehelyett te továbbra is tényként mondasz abszurd dolgokat.
Provident.. Isten őrizz! :D
Én inkább a Tesco-ban veszem a kakaós csigát mert az JÓ!
Kérdező!
Én elhiszem, hogy minden válaszolónak értékeled a segítőkészségét, de nem hiszem, hogy bárkinek hasznos lenne az, ha valaki valótlan dolgokat próbálna hitelesen előadni.
Nem minden billentyűzet egyforma. Kompakt gépeken például a numpad az enteren túlra van bepréselve és ezért felborul az egész kiosztás. De neked akármilyen billentyűzeted van is a kérdésen ez nem változtat. 2 shift a gépírás miatt szükséges.
Nem akarok vitatkozni, csak az zavar, ha valaki nem hajlandó beismerni, hogy téved.
Pedig ez tényleg a gépírás öröksége. Tízujjas gépelésnél minden ujjnak megvannak a maga billentyűi.
A betűk kiosztása is azért "QWERTZ..." (közép-európai), mert eredetileg a betűk nyelvben előforduló sűrűsége alapján helyezték el őket. (Úgy tudom pl. a franciáknál "AZERTY..." , de ugye ott a U.K., U.S.A., Kanada "QWERTY..." - még számgépboltot is neveztek így el.)
Ezért vannak különböző kiosztások, nyelvek szerint.
Nálam a "CTRL" és a "Windows" billentyűkből is kettő van.
Én még emlékszem a két "ALT"-ra. Ebből lett mára az egyikből az "ALT Gr"
A billentyűzetek "Numerikus" részén van egy plusz "ENTER".
Valamikor réges-régen az "ENTER" helyett voltak még "NEW LINE" (ZX81), "RETURN" (Commodore C64, C16) Funkciójuk megegyezett az "ENTER"-ével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!