Egy szervergép csak szerver (ek) futtatására alkalmas?
Figyelt kérdés
Van egy szervergépem de nincs szükségem szerver(ek) futtatására ezért azt szeretném kérdezni, hogy normál használatra alkalmas? Gondolok itt:netezésre, játékok futtatására stb... Azaz amire egy normál gép alkalmas.
A válaszokat előre is köszönöm!
2014. aug. 13. 15:29
1/10 anonim válasza:
Játszani nem nagyon kell rajta. De milyen architektúrájú?
2/10 anonim válasza:
Attól függ, sokféle funkciójú szerver van ám. A számítási teljesítménnyel többnyire nincs gond és memória is van benne bőven, de egyrészt grafikus teljesítményre nincs bennük mindig szüség, másrészt nem minden OP.rendszer kezeli a sok processzor foglalatot és ECC RAM-okat.
3/10 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy én nem nagyon értek hozzá :)
A Számítógép márkája/neve: HP ProLiant ML310 G4 Server
Ha ezzel tudtok kezdeni valamit, hogy segíteni tudjatok.
2014. aug. 13. 15:46
4/10 anonim válasza:
Sokféle ProLiant szerver van, de nagy valószínűséggel gyárilag nincs benne semmilyen grafikus kártya, csak integrált. Viszont ha találsz az integrált grafikus egységhez meghajtóprogramot, akkor talán Windows 7-et is tudsz installáln és még netezős gépnek simán jó lehet - RAM nem tudom mennyi van benne, de a szervermemória olcsó szokott lenni.
5/10 A kérdező kommentje:
Igen integrált cuccok vannak benne 4gb rammal.
2014. aug. 13. 16:05
6/10 anonim válasza:
4giga RAM azért már elég jó, most már csak a processzor kérdéses. Szerintem játékgépet már nem fogsz belőle csinálni, de otthoni szervert (Filmek, családi fényképek, használatlan adatok tárolása) és internetezős gépet még bőven. Ugye nem SCSI vincseszterrel szerelt?
7/10 A kérdező kommentje:
Igazából vinyó nincs benne mert az előző tulaj kiszedte belőlle...De amúgy 2magos xenon proci van benne.
2014. aug. 13. 16:33
8/10 anonim válasza:
A Xenon az egy nemesgáz, a periódusos rendszerből lehet ismerős, de a processzorod típus Xeon (egyel kevesebb n). Az az erősebbik procifajta, amivel azt a gépet szerelték, de messze elmarad a ma, akár 10-20.000 forintért kapható CPU-k mögött, de mondom, netezésre vagy saját szerverre még kiváló lehet, csak így vinyó nélkül azért majd építeni kell. Persze az is elég, ha beleraksz egy SSD-t meg tetszőleges op.rendszert és érzésre nagyon gyorsnak fog tűnni böngészés és rendszerfeladatok alatt.
9/10 anonim válasza:
Csak azt ne csináld vele, hogy simán kihasználatlanul felviszed a padlásra vagy elrakod a sarokba. Akkor inkább add nekem :)
10/10 A kérdező kommentje:
Tényleg :D Rendben köszi srácok mindenkinek ment a zöld pacsi :)
2014. aug. 13. 16:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!