Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a különbség az Nvidia és...

Mi a különbség az Nvidia és az Intel között?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy amatőr/laikus/hülye kérdés, de tényleg nem tudom. Laptopnál (Lenovo G580 [20150]) van Intel és Nvidia matrica is rajta, ezért mindkettőt feltettem. Most akkor két videókártya drivert érzékel a gép?! Aida, eszközkezelő, speccy mindkettőt mutatja. Ezért a kérdésem és légy szíves, ne alázzatok le. Köszönöm.

Másik: Lenovo Thinkcentre E73 asztali gépünk van, ott is Intel (állítólag) minden, de a hivatalos oldalon van AMD, Intel meg Nvidia driver is VGA-hoz. Annyit tudok, hogy AMD kilőve, Intelt feltettem, de akkor most az Nvidia-t is fel kéne vagy mi?

Köszönöm előre is a türelmes válaszolóknak!

2014. aug. 12. 18:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem igazán lehet érteni hogy mit akarsz kérdezni..

Intel = Processzor gyártó cég (általában be van építve egy videókártya a procijukba)

AMD = Processzor gyártó cég (általában be van építve egy videókártya a procijukba) valamint videokártyát is gyártanak

NVIDIA = Videokártya gyártó cég...

Az kizárt hogy 1 laptopban mind a 3 benne legyen...

2014. aug. 12. 18:48
 2/5 Koplárovics Béci ***** válasza:

A laptopokat és a számítógépeket is többféle konkrét konfigurációban gyártják (rakják össze). Az, hogy "Lenovo G580" csak egy hozzávetőleges pontosság, hogy mi van benne. Még a 20150 is határeset, hogy megállapítható-e belőle a pontos alkatrészek listája. Azért raknak fel minden drivert, hogy tényleg mindenhez elérhető legyen szükség esetén.

Laptopnál újabban van egy olyan "extra", hogy komoly 3D alkalmazásokon kívül (pl játék) bőven elég az Intel processzorba integrált Intel HD videomegoldás (nem mondanám videokártyának). Ez lényegesen kevesebbet fogyaszt, mint akár egy nVidia, akár egy AMD mobil videokártya. Alapból tehát ezt használja a gép, tehát kell hozzá a driver. Amikor elindítasz egy komolyabb 3D számítást igénylő alkalmazást (pl játékot), akkor átvált az nVidia/AMD videokártyára, tehát ahhoz is kell a driver.

Az asztali gépnél is lehet több videokártya a gépben, de itt csak az egyiket fogod használni. Fel lehet rakni a másikhoz (vagy akár többihez) a drivert, de ezeket érdemesebb letiltani. Ahhoz, hogy pontosan melyik driverek kellenek, ahhoz úgymond látni kell a gépet, vagy legalább ismerni a pontos specifikációt. A "Lenovo Thinkcentre E73"-ból szintén nem derül ki a pontos lista.

2014. aug. 12. 18:55
 3/5 A kérdező kommentje:

#1: Kérdésem az lenne, hogy melyik drivert kell letöltenem.

#2: Igazából a laptophoz feltettem mindent, ami a driveres CD-n volt, lényeg, hogy megy minden, igazából az asztali gépnél vagyok megakadva, mert ott nem rémlik, hogy bárhol is írtak volna nvidia-t, viszont akkor miért van a gyártó oldalán? Itt a gép: [link] Bár gondolom a HD Graphics megint nem sok adatot szolgáltat :/

2014. aug. 12. 19:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Eleget.

Ennyit kell csak leszedned (és telepítened) :

[link]

2014. aug. 12. 19:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Ez fent van, köszi, akkor hanyagolom az asztalihoz az nvidia-t :)
2014. aug. 12. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!