Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Valaki leirná nekem lépésröl...

Valaki leirná nekem lépésröl lépésre hogyan kell bootolni cd/dvd-röl? (nem eredeti)

Figyelt kérdés

2014. júl. 29. 08:58
 1/5 anonim ***** válasza:
2014. júl. 29. 09:06
 2/5 anonim ***** válasza:

A CD-t/DVD-t már kiírtad.

Beteszed az olvasóba, megvárod, hogy betöltsön és újraindítod a gépet.

Be kell lépni a BIOS-ba.

Ezt megteheted, ha a gép indulásánál a logónál/sok fehér szövegnél nyomkodod a Delete gombot.

Amikor belépett, valami olyat keress, hogy Change Boot Order. Ez BIOS-típustól változik. Itt módosítani kell a bootolási sorrendet, hogy a számítógép miről bootoljon.

Te ki kell válaszd, hogy a DVD-meghajtó legyen az első, utána a HDD. Ez nagyon fontos!

Majd Escappel menj vissza és Save Changes után újraindul a gép.

Mikor kiírja, hogy CD/DVD-ROMról való indításhoz nyomjon meg egy billentyűt, megnyomsz valamit.

Indul a telepítés.

Remélem tudsz Windows-t telepíteni.

Amikor a telepítő kiírja, hogy a számítógép újraindul, NE NYOMJ GOMBOT!!! Ilyenkor vagy nem nyomsz gomvot, vagy a fenti lépéseket megcsinálod, csak a sorrendben első helyre állítod a HDD-t, utána a DVD-olvasót. Ezt érdemes elvégezni, hogy ha bent hagysz egy lemezt a meghajtóban, ne bootoljon be róla és ne lassítsa a rendszer indítását a betöltéssel.

Sok sikert, remélem segítettem! :)

2014. júl. 29. 09:09
 3/5 kata kata ***** válasza:

Állítsd be biosban boot menüben,hogy a

CD-DVD rom legyen az elsődleges boot eszköz .Berakod a lemezt és követed a telepítési leírásokat.

2014. júl. 29. 09:12
 4/5 A kérdező kommentje:
De én javitani akarok és uefim van
2014. júl. 29. 09:41
 5/5 kata kata ***** válasza:
2014. júl. 29. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!