Hol találok nagyon profi fotóst és grafikust, aki kültéri (portrait, fashion, art) kategóriában kreál gyönyörűségesen? XD
Kedves Kérdező!
Lehet, hogy a "profi" szó jelentéséről és a "profi" produktumról mások az elképzeléseid mint a valóban profi fotós/grafikusoknak. Riccio ugyan szerintem elírásból szűk rekeszt írt, valójában tágat akart írni :) és szerintem fogadd el, hogy szoftveresen megközelíteni se lehet egy 1.4-es vagy egy 1.2 lencse háttérmosását. Ha lehetne akkor hidd el, senki nem költene milliókat a technikára. Szofveresen ezekbe a képekbe legfeljebb dinamika, bőrretus, zavaró elemek eltávolítása szinten érdemes / lehet belenyúlni és nem háttérmosni :)
Riccionak van egy egyedi színvilága amit az ügyfelei szeretnek, lehet ez nem tetszik neked, de ettől még profi. Figyelemmel kísértem eddigi pályafutását és hidd el, nem kezdő a srác :) (ráadásul konkurenciám, de ettől még nem kell utálnom őt)
Szerintem ahogy javasolták, nézegess pár nemzetközi divat magazint, divat fotóst és azok alapján keress megfelelő fotóst itthon.
Jah, azt ugye csak viccből írtad, hogy találtál olyat, aki szoftveresen csinálja és jobban tetszik neked... (már csak azért, mert senki nem írja ki, hogy készült 1-1 kép...
Mint fakezű amatőrt, engem is érdekelne az a fotós, aki "ennyivel jobb" képi világot mutat :-). Valahol sejtem, mit kereshetsz, de érdekelne, Mo.-on ki csinál ilyesmit. Ha privátban átküldöd, az is jó.
Kis pontosítás az általad leírt ideális workflow-hoz: egy bizonyos szint fölött nem utólag találjuk ki, mit akarunk egy sorozatból kihozni, hanem az expozíció pillanatában pontosan tudjuk. Így az életlen háttérrel semmi nem vész el, mivel azt rögzítjük, amit rögzíteni akarunk. A Riccio-féle képek klasszikus portrék, ez így jó.
Ha te a hátteret is élesnek, élőnek akarod látni, az egy másik eset, abból soha nem lesz olyan kép, mint a Riccio féle képek. Ott már a helyszínen teljesen máshogy dolgoznak(unk).
Köszönöm az utolsó két válaszolónak a véleményeiket, igyekszem.
Kérdező: csak addig volt fontos hangoztatni a véleményed amíg nem kellett alátámasztani? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!