Időnként befagy a gép pár másodpercre. Mi a teendő?
Csak játék közben fordul elő. Beragadnak az éppen nyomva tartott billentyűk kb. 3-6 másodpercre. Nagyon idegesítő tud lenni. Csak úgy a nap közepén jött elő a probléma, nincs ötletem mi okozhatja. Vírusirtást is végeztem, de nem segített. SŐT még a gépet is újra telepítettem de nem oldotta meg a problémát. Hogy tudom kijavítani?
A válaszokat előre is köszönöm!
Egy kicsit rosszul fogalmaztam meg, ezért elnézést kérek.
Na szóval maga a gép nem fagy le teljesen, ugyanúgy megy tovább, csak játék közben ha pl. megyek balra és előjön a probléma akkor hiába nyomok más gombot, attól még tovább megy balra. Az egeret tudom mozgatni, azzal nincs probléma.
Tehát a játék továbbra is rendeltetésszerűen működik?
Nézd meg, hogy másik billentyűzettel mit csinál.
Pontos konfigod?
G.
Ezt csakis egyetlen program (játék) esetén figyelted meg, vagy bármit csinálsz vele, előjöhet ilyen gond?
Ha csak az adott játékra érvényes, régóta használod? Mikor jött elő először?
Lehet, hogy a géped lassú picit az adott játékhoz, és azért érzékelhető a késleltetés. Vagyis lassabban dolgozza fel a kapott információt a játék, és ezért még az előzőt hajtja végre, mikor már kiadtad a következőt.
( Nem biztos, egy tipp volt.)
tipikus esete ha elfogy a memória. Próbáld meg kissebb grafikai beállítással.
Esetleg lehet töredezettek a játék fájljai, töredezettségmentesíts, tartsd karban a gépet.
Esetleg a vírusírtó fogja meg használj játékmódot, korlátozd a futó folyamatokat.
Laptopot használok, nem tudom a billentyűzetet kicserélni. Az összes játéknál előfordul. Olyan mintha a billentyűk ragadnának be, de mint említettem csak a játék közben fordul elő. Most is játszom egy játékkal (letettem tálcára) és ahogy ezeket a sorokat írom nem mindig reagál a lenyomott billentyűkre. Ha nem vagyok játékban akkor minden oké.
CPU: Intel Core i7-4500u, 1.8GHz
RAM: 8GB
Win 7 x64
Videokártya driver frissítve? Fent van az összes vezérlő (alaplapi driverek, video-hangkártya...)?
windows-hoz szükséges egyéb összetevők(.net framework(ök),Visual c++(ok), frissítések)?
egy új telepítés töredezi a lemezt és sok szemetet hagy maga után! Takaríts. ellenőrizd a hőmérsékleteket (végezz stabilitástesztet- Aida64).
Ellenőrizd a merevlemez állapotát. víruskergetőt tiltsd a játék idejére, Hiba kizárás:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..
új telepítésnél, ha az automatikus frissítések be van állítva, akkor igen sokáig szokta letölteni/telepíteni ami fogja a gépet. Ellenőrizd a processzor és memoriahasználatot.
Feltettem minden frissítést, minden a legnagyobb verziószámon van. Töredezettségmentesítést is végeztem. A vírusirtót is lecseréltem, majd ki is kapcsoltam a játék idejére. Eddig még semmi eredmény.
Nekem éjjal-nappal töltőn van. Lehet, hogy ez a probléma? Most pár napig be sem kapcsolom, hátha megoldja a problémát.
Az eddigi válaszokat köszönöm szépen, a zöld kezeket elküldtem!
Lehet túlmelegszik (töltéskor jobban), ilyenkor is akadhat, ellenőrizd (aida64)!fájl és registry tisztítást se hagyd ki!
Pihenteted az nem árt neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!