Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Elromlott a kép

Mit tegyek? Elromlott a kép

Figyelt kérdés

Minden normális volt, aztán játszottam egy játékkal és mikor kiléptem belőle, a kép furcsa lett, a kép a monitorhoz képest kicsivel nagyobb és feljebb van, amiatt mindenhol levágja az oldalak szélét, kivéve alul, ahol egy félcentis fekete sáv van

az ikonok, a tálca, és még amikor lépek be a windowsba, az felhasználói ikonok is kisebbek, és nem az eredeti helyükön vannak

a háttérképem olyan hogy nagyjából meg tudom mutatni: [link]

az ikonok kicsit jobb felül vannak és kisebbek is, pedig úgy kéne kinéznie mintha a polcon lenne

mit tegyek hogy visszaálljon, már próbáltam újraindítani, de nem segített

a monitorom 1440x900 és a felbontás a vezérlőpultban szintén annyi, és az nvidia vezérlőpultban is

kicsit hosszú lett, de próbáltam minden infót megadni amit tudok

2014. júl. 21. 13:30
 1/8 Lajos54 ***** válasza:

Azt nem írtad, milyen oprendszered van. Egy-két ikon alapján talán XP?

De ettől függetlenül, egyes programok (játékok, PowerPoint vetítés, stb.) használatakor átállítódik a felbontás, majd kilépés után visszaáll, viszont az ikonokat "szétdobja", átrendezi.

Valahogy így változhatott meg a háttérkép is. Valószínűleg csak úgy tudod helyrehozni, ha újra elrendezed, beállítgatod. A felbontást is nézd meg, az van-e, amit javasol a Windows az adott monitorhoz.

Hogy ez máskor ne forduljon elő, érdemes letölteni egy asztal visszaállító programot, például ezt: [link]

Beépül a sajátgépbe, és bár nem magyar, könnyű használni. Amikor rendbe van téve az asztal, jobb egérgombbal kattints a Sajátgépre, majd válaszd a Save Desktop... sort. Ezzel elmented a pillanatnyi állapotot.

Amikor valamelyik program összekutyulta, akkor válaszd a Restore Desktop... feliratot, és visszarendeződik az asztalod.

Ha mégis valami más okozta a hibát, akkor persze nem sokat segít...

2014. júl. 21. 13:50
 2/8 A kérdező kommentje:
az ikonokat nemcsak szétdobta, hanem le is kicsinyítette, a képet pedig meg nagyobbította, így bár a monitorom 1440 x 900 as, és a felbontás is, mégis kilóg a kép széle, illetve amikor bejelentkezek a windowsba (igen, XP) az is kisebb lett, a nevek és a felhasználói ikonok is
2014. júl. 21. 13:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Indítsd újra a gépet.
2014. júl. 21. 14:02
 4/8 A kérdező kommentje:
montam hogy már megtettem, már több napja ez van
2014. júl. 21. 14:05
 5/8 Lajos54 ***** válasza:

Nézd meg a képet (az eredeti helyén), nem változott-e meg valamiért a mérete.

Aztán a beállításoknál (most nem írom le végig) a szokott módon(jobb egérgomb, tulajdonságok) nézd végig az összes lehetőséget, különös tekintettel a lent lévő "Speciális" és "Hatások" gombokra. Állíthatsz DPI-t, betűméretet, ikonnagyságot stb.

De azt egy kicsit furcsállom, hogy egy program ennyi mindent elállított. A helyedben átnézetném a gépet víruskeresővel és malware-spyware keresővel is, mert lehet, hogy valami nem kerek. Használtad már máskor is ezt a játékot? Megbízható helyről származik?

2014. júl. 21. 21:34
 6/8 A kérdező kommentje:
sokszor használtam, egyszer volt ilyen, hogy kilépéskor ilyen lett, és azóta így van, nem tudom mit tegyek
2014. júl. 21. 23:07
 7/8 A kérdező kommentje:
sikerült megoldani, megváltozattam a monitor képfrissítési sebességét, és ezzel együtt a kép mérete is visszaállt
2014. júl. 23. 15:05
 8/8 Lajos54 ***** válasza:
:)
2014. júl. 23. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.