Hol lehetnek a "c" meghajtón a fájlok (bővebben lent)?
Azt irja, hogy megtelt(3 gb szabadhely van a 40 gb-os tárhelyen), viszont amikor belépek és kijelölöm az összes fájlt, azokra csak kb 10 Gb-ot ir(hogy annyi helyet foglalnak). Az asztalon nincs csak kb 2 parancsikon, és a CCleanert is kb hetente futtatom. Hol lehet a a többi fájl?
Azért kérdezem ezt, mert kb 3 napja szinte teljesen tönkre ment a laptopom, amikor bekapcsolom kb 3pecenként lefagy 5 percre, igy szinte képtelenség akármit is csinálni vele.Az én első ötletem az volt, hogy biztos azért van ez,mert tele van mind a két meghajtó(de ez már kb 1 hónapja igy van, szóval, ha valakinek van valami ötlete, hogy mit csinálhatnék, hogy újraélesszem a gépemet azt is nagyon szivesen fogadnám(virusirtót már végigfuttattam egyszer, a szoftverfrissitést meg csak akkor csinálnám, ha nincs más megoldás, mivel sose csináltam, és fogalmam sincs, hogy hogyan kell kivitelezni,de persze rászánnám magam, ha nincs más megoldás) Köszi szépen előre is, hogy végigolvastad, és segiteni próbálsz! :)
Léteznek a gépeden rejtett fájlok is....de azokat ne bántsd
egy 3 éves laptopon 40GB-nál nagyobb tárhelynek kellene lennie a rendszer C számára
Gondolom van ezenkívül egy másik D meghajtó is ami nagyobb.
Úgy gondolom a C + D adja ki a tényleges merevlemezed méretét. Csak valaki 40 GB-os méretűre particionálta a rendszermeghajtót.
Ez kevés. Legalább 100 Gb kellene ha win7-et használsz
Úgyhogy azt ajánlom ments le minden számodra fontos dolgot a gépedről (képek, zenék, videók, stb) szerezz be egy bootolható operációs rendszert (win7) és particionáld újra a winyód úgy, hogy adsz 100GB-ot a rendszernek ( C-nek)
A lényege az, hogy ezek szerint van egy 350 GB-os merevlemez a laptopodban.
Ezt úgy particionálod ahogy kedved tartja. De particionáld
A gép újratelepítésekor csinálni kell egy C meghajtót a rendszernek, ezen lesz a Windows, és csinálni kell egy D meghajtót amire a helyfoglaló programokat filmeket, zenéket képeket mented el.
Azért jó ez a módszer mert bármikor törölheted, (formázhatod) a C rendszermeghajtót ha netán valami hiba miatt nem lenne képes elindulni a gépeden a Windows. A mentéseid megmaradnak.
Szóval első lépés:
-utánaolvasás a rendszer újratelepítésének egy cd/dvd lemezen levő operációs rendszer bootolásával (indításával) formázással, particionálással egybekötve.
-A gépeden levő fontos dolgok lementése (Pendrive-ra, külső winyóra, DVD-re)
-a géped teljes újratelepítése particionálással, formázással windowsostól -driverestől, használt programoktól elkezdve, mindenestől ...
Ez a legjobb és legbiztosabb módszer hosszútávon.
Ha nem csináltál még ilyen akkor olvass a témában. Adj magadnak legalább 2 hetet rá, addig tanulj.
Utána gyerekjáték lesz, ha elakadsz segítünk.
egy link hogyan kell a win 7-et újratelepíteni úgy hogy a DVD-ről indul a rendszer:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!