Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egy régi, öreg gépre menyire...

Egy régi, öreg gépre menyire ajánlatos win7, win8-at tenni?

Figyelt kérdés
Van egy régi öreg számitógépem, és most xp-van rajta. De win7-t szeretnék rátenni! Fogja birni, nem lesz baj?
2014. júl. 18. 09:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Semennyire nem ajánlott.
2014. júl. 18. 09:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Mennyire régi, öreg (ha már felteszel egy kérdést, akkor leírhatnád a konfigurációt)? Windows 7 32 biteshez minimum kell 1 Gb ram, én egy időben 1,5 gigával futtattam, úgy már használható, de inkább 2 Gb ajánlott, viszont mondjuk egy ddr1-es konfigurációba már nem érdemes ramot venni, mert aránytalanul sokba fog kerülni a gép értékéhez képest.

A másik probléma a driverek lehetnek, nem biztos, hogy minden XP-s driver rendben lesz Windows 7-el. Én az Inspiron 1200-ammal anno a hangkártyával szívtam, végül találtam egy buherált drivert, a videokártya driverrel meg nem ment az aero, de az egyébként rendben volt.

2014. júl. 18. 10:05
 3/4 kata kata ***** válasza:
2014. júl. 18. 10:14
 4/4 P.O.C. ***** válasza:

Nem mindegy mennyire régi, ha az nézzük az előző konfigmom amit tesóméknak ajándékoztam, az is régi mert már 2006 -ban vettem. De már abba is volt egy 2,6 Ghz -es dupla magos Core 2 Duo porci, 2 GB DDR2 800 Mhz RAM, és egy 256 MB -os 8600 GT videokártya. De ez még mindíg röhögve megbirkózik a Windows 7 -el és a Windows 8 -al. Pedig 8 év már autóba is öregnek számít.

Szóval minden attól függ mi van benne, nem pedig attól hogy milyen régi.

2014. júl. 18. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!