Egy régi, öreg gépre menyire ajánlatos win7, win8-at tenni?
Mennyire régi, öreg (ha már felteszel egy kérdést, akkor leírhatnád a konfigurációt)? Windows 7 32 biteshez minimum kell 1 Gb ram, én egy időben 1,5 gigával futtattam, úgy már használható, de inkább 2 Gb ajánlott, viszont mondjuk egy ddr1-es konfigurációba már nem érdemes ramot venni, mert aránytalanul sokba fog kerülni a gép értékéhez képest.
A másik probléma a driverek lehetnek, nem biztos, hogy minden XP-s driver rendben lesz Windows 7-el. Én az Inspiron 1200-ammal anno a hangkártyával szívtam, végül találtam egy buherált drivert, a videokártya driverrel meg nem ment az aero, de az egyébként rendben volt.
Nem mindegy mennyire régi, ha az nézzük az előző konfigmom amit tesóméknak ajándékoztam, az is régi mert már 2006 -ban vettem. De már abba is volt egy 2,6 Ghz -es dupla magos Core 2 Duo porci, 2 GB DDR2 800 Mhz RAM, és egy 256 MB -os 8600 GT videokártya. De ez még mindíg röhögve megbirkózik a Windows 7 -el és a Windows 8 -al. Pedig 8 év már autóba is öregnek számít.
Szóval minden attól függ mi van benne, nem pedig attól hogy milyen régi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!