Nem tölt be a BIOS, mi lehet az oka?
Szóval az van, hogy elindítom a gépet, és sötétség.
Nem hiszem, hogy ram-videókártya lenne a hiba, mert előző nap ment hibátlanul, csak mivel jósok éves gép, és a proci sose lett újrapasztázva, ezért mindig kikapcsolt a gép nagyobb terhelés alatt. Ezért én kiszedtem a procit, újrapasztáztam, visszaraktam, és azóta van ez a hiba.
Ilyenkor mit lehet csinálni? Hagyjam a fenébe az egészet, vagy valamit még próbálgassak?
Próbáltam bekötni a hangszórót, kivettem a ramot-videókártyát, de meg se szólalt, valószínűleg egy 10 éves hangszóró az évek alatt megadja magát. Vagy lehet rosszul kötöttem be, mert már mindenhogy próbáltam. Balra a pirosat-jobbra a feketét, fordítva is, de meg se szólal.
Szedd szét és tedd újra össze. Általában apró kis hiba pl a ram nincs a helyérepattanva, vagy a processzor rendesen stb.
"hogy jön ide a táp"
Mondjuk úgy hogy nem adja a 12V -ot csak "8ésfelet" ami már kevés a vga-nak...
ellenőrizd újra a csatlakozásokat, bekötéseket igazíts meg mindent újra.
"ugyan úgy raktam vissza a procihűtőt, és megy is látom"
Csak azt láthatod, hogy pörög a ventillátor! Azt nem hogy a "kismmillió" lábacska mindegyike pontosan érintkezik-e.
...de Igazad van ne szedd szét és tedd újra össze , minden ugyan úgy van akkor jó úgy... Másoknak meg szokta oldani, de sebaj. Azt úgy sem látod mikor pl a ramot a helyéreteszed hogy ugyan úgy volt -e, hogy rendesen pattant-e , mert nem te igazítod be hanem a két fül a sínbe, az feszíti bele.
Ha mindent kétlesz akkor ne várj megoldást! Valami nem megy fuss neki mégegyszer! Így előbb utóbb meglesz a hiba. Cserélgethetsz (ha van) alkatrészeket is, hogy ha valamelyik tönkrement, de ezt innen megmondani lehetetlen.
maximum valaki véletlen ráhibáz pl hogy a táp ment tönkre akkor.. de mint mondottat minden úgy van ahogy volt és semmi különös nem történt, ezért csak a te szavaidból lehet kiindulni, azt meg nem kérdőjelezem meg mert akkor semmi értelme az egésznek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!