Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nem tölt be a BIOS, mi lehet...

Nem tölt be a BIOS, mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Szóval az van, hogy elindítom a gépet, és sötétség.

Nem hiszem, hogy ram-videókártya lenne a hiba, mert előző nap ment hibátlanul, csak mivel jósok éves gép, és a proci sose lett újrapasztázva, ezért mindig kikapcsolt a gép nagyobb terhelés alatt. Ezért én kiszedtem a procit, újrapasztáztam, visszaraktam, és azóta van ez a hiba.

Ilyenkor mit lehet csinálni? Hagyjam a fenébe az egészet, vagy valamit még próbálgassak?

Próbáltam bekötni a hangszórót, kivettem a ramot-videókártyát, de meg se szólalt, valószínűleg egy 10 éves hangszóró az évek alatt megadja magát. Vagy lehet rosszul kötöttem be, mert már mindenhogy próbáltam. Balra a pirosat-jobbra a feketét, fordítva is, de meg se szólal.

2014. júl. 16. 15:59
 1/9 anonim ***** válasza:
vedd ki az alaplapból az elemet várj 5 percet és rakd vissza
2014. júl. 16. 17:32
 2/9 A kérdező kommentje:
és ez ugyan hogyan segítene?... valaki hozzáértő írjon pls
2014. júl. 16. 18:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Az első jót írt. Ha kiszeded az elemet, akkor reseteled a biost. Az is lehet, hogy szerelés közben véletlen széthúztál egy kábelt. Szerintem a táppal lesz probléma. Mi a típusa? Hány éves kb a gép?
2014. júl. 16. 18:07
 4/9 A kérdező kommentje:
régi gép. Nagyon régi :D ~10 éves. A tápot meg inkább nem mondom, mert csak a hülye sztereotípiákkal kellene harcolnom, de még mindig nem értem, hogy hogy jön ide a táp, mikor a gép elindul, és csak képet nem ad. Lehet én tettem fel rosszul a kérdést, mert lehet betölt a Biosba, csak én nem látom, csak nem sípolt se a ramnál se a videokártyánál, ezért gondoltam, hogy a BIOS bootig el sem jut.
2014. júl. 16. 18:12
 5/9 A kérdező kommentje:
már telefújtam a ramot, ramslotot, videokártyát, videokártya slotot féktisztítóval, szóval itt már tényleg nem tudom mit baxtam el. Videokártya gyanus, de ha tegnap működött, akkor egy processzor(!) újrapasztázástól nem mehet az tönkre. Létezik hogy a procit csesztem el? oO
2014. júl. 16. 18:14
 6/9 anonim ***** válasza:
a procihűtőt rendesen visszadugtad?
2014. júl. 18. 09:43
 7/9 csacsi2 ***** válasza:

Szedd szét és tedd újra össze. Általában apró kis hiba pl a ram nincs a helyérepattanva, vagy a processzor rendesen stb.

"hogy jön ide a táp"

Mondjuk úgy hogy nem adja a 12V -ot csak "8ésfelet" ami már kevés a vga-nak...

ellenőrizd újra a csatlakozásokat, bekötéseket igazíts meg mindent újra.

2014. júl. 18. 11:23
 8/9 A kérdező kommentje:
ez egy 64 megás videókártya... :D De mondom, ugyan úgy volt a gép, mint a pasztázás előtt, semmit sem változtattam. Ezért nem értem. És minek szedjem szét újra? Úgy értem ugyan úgy raktam vissza a procihűtőt, és megy is látom, csak képet nem ad. Lehet a fékoldó kinyírta a videókártyát? :D kétlem, de hát...
2014. júl. 18. 14:28
 9/9 csacsi2 ***** válasza:

"ugyan úgy raktam vissza a procihűtőt, és megy is látom"

Csak azt láthatod, hogy pörög a ventillátor! Azt nem hogy a "kismmillió" lábacska mindegyike pontosan érintkezik-e.

...de Igazad van ne szedd szét és tedd újra össze , minden ugyan úgy van akkor jó úgy... Másoknak meg szokta oldani, de sebaj. Azt úgy sem látod mikor pl a ramot a helyéreteszed hogy ugyan úgy volt -e, hogy rendesen pattant-e , mert nem te igazítod be hanem a két fül a sínbe, az feszíti bele.

Ha mindent kétlesz akkor ne várj megoldást! Valami nem megy fuss neki mégegyszer! Így előbb utóbb meglesz a hiba. Cserélgethetsz (ha van) alkatrészeket is, hogy ha valamelyik tönkrement, de ezt innen megmondani lehetetlen.

maximum valaki véletlen ráhibáz pl hogy a táp ment tönkre akkor.. de mint mondottat minden úgy van ahogy volt és semmi különös nem történt, ezért csak a te szavaidból lehet kiindulni, azt meg nem kérdőjelezem meg mert akkor semmi értelme az egésznek!

2014. júl. 18. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!