Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan aktiváljam a gépen a...

Hogyan aktiváljam a gépen a rendszergazda fiókot úgy, hogy én csak egy általános jogú felhasználó vagyok?

Figyelt kérdés

Valamit összekutyultam mmc-ben(ezt kell beírni futtatásba, amúgy a nevét nem tudom), és a rendszergazdafiók le van tiltva, és így nem tudok bejelentkezni oda, és nem tudok installálni/uninstallálni sem.

Mégcsak nem is kér rendszergazdai engedélyt, jelszót vagy valamit. Az jobb volna mivel nincs lejelszavazva...

Pls segítsetek!

2014. júl. 12. 18:49
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

XP-n úgy kéne előhozni, hogy amikor az a kék képernyő van telepítésnél akkor megnyomom a J betűt?

Mert én ezt csináltam, de nem jött elő olyan lehetőség hogy a parancssort elindítsam...

Tudsz linkelni olyan netes tutorialt, ami xp-re van?

2014. aug. 2. 15:00
 12/25 coopper ***** válasza:

Szia.

XP-n simán lehet másolgatni a system32 mappában, csak ergy live rendszerről kell beinditani a gépet.

Próbáld meg a Hiren's boot cd-jét azon van live windows xp, illetve a cd-n vannak jelszó nullázó programok is.

[link]

Sok sikert.

Üdv.

2014. aug. 2. 16:10
 13/25 A kérdező kommentje:

és akkor tuti menni fog a cmd?

és a hirensbootcd-hez ugye nem kell rendszergazda jog? :D

2014. aug. 2. 16:27
 14/25 A kérdező kommentje:

hogy a francba működik ez a hirensboot???

zip-ből megnyitottam az iso-t, a browsra kattintva megnyit egy mappát, és ENNYI!

tutorialt nem linkelnél esetleg?

2014. aug. 2. 16:39
 15/25 coopper ***** válasza:

Szia.

Sajnos nem todok tutoriált linkelni.

De a nevében is benne van BOOT, tehát a kibontott iso-t kiirod egy CD-re (vagy pendrivére, ehhez viszont már van képes leirás : [link]

vagy

[link] )

Aztán beinditod róla a gépet, a Mini windows XP menűpontal, onnantól pediglen, van sajátgép, van parancssor, minden van, és mivel egy live rendszer, azt csinálsz a hdd-n lévő fájlokkal amit csak akarsz - egy eserben nem tudod hasynálni, ha a fájlaid titkositva vannak - zöld szinűek az intézőben.)

Sok sikert.

Üdv.

2014. aug. 2. 18:37
 16/25 A kérdező kommentje:
szóval nem is kell nekem ahhoz külön xp telepítő?
2014. aug. 2. 18:51
 17/25 A kérdező kommentje:
ja és az ison kívüli fájlokkal mit kezdjek, amik a zipbe vannak?
2014. aug. 2. 18:52
 18/25 coopper ***** válasza:

Szia.

Igen, Ha XP-d van akkor nem kell külön XP telepitő, sőt az xp telepitőbe még nincs parancssor.

A többi fájl a billentyűzet kiosztás megváltoztatására van. Ha nem használtad őket akkor, ha beinditod a gépet a hiren's boot cd-ről (vagy pendrivéről) akkor a billentyűzet angol kiosztású lesz.

Sok sikert.

Üdv.

2014. aug. 2. 19:31
 19/25 A kérdező kommentje:

De nekem nem xp-m van...

Kell akkor használnom a telepítőt vagy nem?

2014. aug. 2. 22:49
 20/25 coopper ***** válasza:

Szia.

#11 hozzászólásodban kérdezted, hogy XP-n hogyan kell, ha nem xp-d van akkor a megfelelő telepitőt használva (win7, Win8 - cdről bagy pendrivéről bootolva) tudod a parancssort elővarázsolni.

Ha win7, win8 alatt próbálod live XP-vel a dolgot, az nagy valószinűség szerint nem fog működni mivel nincs meg a megfelelő jogosultság a másolásokhoz.

Van még live win7-es rendszer azzal tehetsz egy próbát, google keresés 7PE_x86_1280x1024_English.zip :

[link]

Konkrétan : [link]

Ezzel is a következő a teendő :

Kiirod Cd-re vagy pendrivére majd bebootolod rólla a gépedet, aztán elvégzed a kellő módositásokat, máswolásokar.

Sok sikert.

Üdv.

2014. aug. 3. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!