Miért az 1280x720 a HD felbontás? Mikor a HD ready Tv-m 1360x768 a felbontása és bárhogy is nézem ez nagyobb mint az 1280x720 (81Cm TV)
De úgy értem hogy HD ready a Tv 1360x768
De pl. ha USB-ről játszom le a filmeket úgy még az 1080P-t is lejátsza viszont ha Bedugom a HDMI-t akkor a windowst nm tudom 1280x720-ra rakni mert nagyobb lesz mint a képernyőm, viszont 1360x768-ban meg megy. Hogy lehet? az több pixel nagyobb kép. a 720 meg kevesebb pixel és mégis tul lóg.
1. HD-ready = HD kész (ronda fordítással), azaz KÉPES megjeleníteni HD felbontást kicsinyítés nélkül. Minden 1280x720-as vagy nagyobb felbontású kijelző HD ready, még a full HD is, csak ott nem írják, mert egyértelmű...
2. Az 1080p lejátszásakor kicsinyíti a képet, átméretezi.
3. Gépre dugva: Az overscan jelenséget tapasztalod. A HDMI sajátossága, régi HDMI-s eszközökkel való kompatibilitás miatt létezik. A videokártyád vezérlő programjában tudod állítani. De egyébként egy kijelzőt érdemes a natív felbontásán használni, úgyhogy nem értem, miért akarnád 720p-re tenni. Csak rondább lenne a kép.
Natívban használom, csak meg akartam nézni milyen!
Köszönöm a választ és a felvilágosítást!
Megy a zöld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!