Dell Inspiron notebook játék szaggatás?
Néhány nappal ezelőtt vettem egy Dell Inspiron 15 3542 166896 notebookot és nagy bánatomra felmerült néhány probléma. Tudtommal feltettem minden szükséges drivert, eszközkezelőben ellenőriztem, különböző driver kereső programokat használtam hogy biztosan a legfrissebbek legyenek fent a gépen. A probléma az lenne hogy olyan játékok, amiket elvileg röhögve vinnie kellene, időszakosan szaggatnak. Ez alatt azt értem hogy van amikor tökéletesen, gyönyörűen megy minden ahogy annak kellene. Máskor viszont a kezdetektől fogva(már a menüben is) jelentkezik a szaggatás amit nem nagyon tudok mire vélni.
Egy olyan lehetőség van amit még nem sikerült kizárnom: a hűtés. A notebook nem éppen hűvös környezetben van, és jelenleg nincs hozzá külön hűtőm, de beszerzés alatt áll. Ezt mint lehetséges hibaforrást felvetették nekem, azonban egyszer sem lépte át a veszélyesnek ítélt hőmérsékleti határt.
A kérdésem tehát az lenne, hogy mi okozhatja ezt, tapasztalt-e már valaki hasonlót?
A pontos adatokat a notebookról az alábbi linken megtaláljátok:
1. Milyen felbontáson milyen grafikával próbálsz játszani?
2. A laptopok nagyon nem játékra lettek kitalálva ezért még a legerősebb 'játékra-való' laptopok teljesítményével egyenlő asztalit lehet összehozni átlagban 1/3 annyi pénzből
3. Laptop+Játék kombó elég gyakran = hő/túlmelegedés
Hő = A proci lejjebb veszi a teljesítményét,néhány esetben a videokártya is vagy csak szimplán kikapcsol a gép.
Hát... így vakon nem lehet sokat mondani.
Minden driver fent van (illetve a legújabbak?)
Az is elképzelhető hogy hihetetlenül gyorsan túlhevül.
Mivel így monitoron át sokat nem tudok segíteni,vidd el egy márkaszervizbe és reklamálj ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!