Egy új gép vagy egy konzol jön ki olcsóbban ha 5-6 évre tervez az ember és nem akar közbe hozzányúlni, fejlesztgetni?
Az új konzolok,pl az Xbox One árából egy olyan gépet hozol ki ami a MAI játékokat bírja,de azt se mindig FullHD max beállítások mellett...
Meg amúgy eleve nem lehetséges MA összerakni egy gépet ami 6 év múlva is jó lesz...
Előző... miről beszélsz?
Arról volt szó hogy kb. 160.000 forintból (amennyibe kerül egy Xbox One) ki lehet-e hozni egy olyan gépet amihez nem kell nyúlni 6 éven űát,nem a játékok áráról...
NEM!
Egy ps4 117 ezer forint (jelen esetben játék nélkül)
Na most egy GTX780-is ennyi, vagy ennél drágább.
Na már most, ez a GTX780-t is le kell cserélned 3-4 év múlva ha akarsz az akkori játékokkal játszani, mert már ez nem fogja bírni. Esetleg minimumon. Ugye most fog bejönni a DX12 meg a Mantle cucc.
És ez még csak a videokártya.
Egy processzor i7 kb 70ezer. (közepes-kicsi)
RAM (mondjuk 12GB 6-7 évre 30 ezer, de ez még kevés lesz szerintem)
Alaplap szintén vagy 40.
Tápegység megint kb 20-30.
Gépház 10-15 e.
HDD 15 ezer kb.
+SSD + Ventik stb.
Ez így már nagyon durván számolva minimum 300e Ft.
És ez a gép nem lesz elég 6-7 évre, mivel nagyon gyorsan fejlődik a játékipar, míg egy jelengen. kb 7 év + pár év utólagos támogatás.
Na már most, a konzolokon kb 2x annyiba kerülnek a játékok.
Torrentezni nehezebb/nem lehet rá.
Grafika Generáció vége felé úgyis ronda lesz. (Minimum)
Ez csak pár dolog.
Ja igen azt nem is említettem, hogy kb a PC-nek az áramfogyasztása sokkal több mint a konzoloké.
Lehet kicsit érthetetlenül írtam, de éjjel 1 óra.
A PC-s alkatrészeknél csak nagyon szélsőséges árakat írtam.
Igaz nekem is PC-m van, de csak most kapcsoltam erre.
Karácsonyra meglesz a PS4 és csapathatom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!