TP LINK TL-WR842ND 300Mbps, vagy TP LINK TL-WR841N 300Mbps, vagy TP LINK TL-WR841ND 300Mbp? Mi a különbség az N-es és az ND-közt? Mire jó ha van usb port? Mire lehet használni?
Köszi!
És miket lehet csatlakoztatni usb-n hozzá? Hátha késöbbiekben szükség lehet rá? nyomtató? Pendrive? TV? Egyebek?
A 842ND USB -je gyári firmware -el jó nyomtató szerverként (vagyis az arra kötött nyomit, a hálózat minden gépéről elérheted), illetve fájl szerverként is működik ha külső vinyót, pen drive -ot kötsz rá. Futtatsz róla 24 órás FTP szervert is.
Ha okosítod pl OpenWrt -vel, akkor szinte bármire használhatod. Akkor csak a router hardveres képességei és a szaktudásod szab határt mire használod.
Köszönöm a felvilágosítást! :)
Hosszabb távra tervezek. Kizárt hogy itt vidéken jó pár éven belül nagy net legyen.
De nyomtató vásárlás, vagy Tv vásárlás lehet a közeljövőben. Így szerintem a pár ezer Ft-os plusz befektetést megér.
Akkor ennek is levehető az antennája?
Nos! Megvettem a 842-es változatot. Az internetet, wifi-t beállítottam. Máshoz nem nyúltam. Az előző routerrel volt hálózatom, ahol megvoltak osztva mappák, meghajtók. Sajnos az új routerrel nem látják egymást a gépek. Mit kell beállítanom, hogy legyen a gépek közt fájl megosztás?
DHCP bekapcsolva, így a gépeknek a router oszt címet. A gépeken nem változtattam semmit, mivel előző routerrel ment a megosztás.
Nincs ben a pipa elötte, abba az ablakban ezek vannak aktiválva:
Enable WMM
Enable Short GI
Firewall
SPI Firewall: Enable
VPN
PPTP Passthrough: Enable
L2TP Passthrough: Enable
IPSec Passthrough: Enable
ALG
FTP ALG: Enable
TFTP ALG: Enable
H323 ALG: Enable
RTSP ALG: Enable
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!