Meg lehet menteni a sz. Gépen lévő adatokat és vissza lehet őket hozni valahogy, ha azok egyszer elvesztek?
Van rá esély egy getdataback from ntfs nevű programmal. Ezt letöltöd valahonnan, felcrackeled, látni fogod, hogy kell használni. DE amennyi adatot vissza szeretnél hozni, annyi szabad helynek kell lennie a winyódon.
Valamint javasolnék egy normális vírusírtót.
amennyiben nem nyultál a vinyóhoz, nem vittél rá adatot és szerkezetileg ép akkor megmenthető:
1. keresel vmi visszaállitó progit és megpróbálkozol vele egyedül. [link]
2. elviszed 1 cégnek akik ezzel foglakoznak visszaálitják, ha tudják és akkor 1 vagyont vizetsz nekik, ha nem tudják akkor csak 1 kisebb vagyon
Juj. Milyen vírust kaptál be? Az ilyen adattörlő vírusok nem mai darabok, mostanában nem divatosak, és a legkezdetlegesebb vírusirtók is csuklóból elbánnak velük.
Milyen operációs rendszered van? Milyen fájlrenszer? FAT32? NTFS? Ha windows XP-d van, akkor sanszos hogy NTFS... De ennek végülis semmi jelentősége, nekünk az adatvesztéssel kellene foglalkoznunk.
Én itt Mo-n egy cégről tudok, amelyik adatmentéssel foglalkozik, ez a Kürt kft. [link] De az áraik nem közönséges földi halandóknak vannak kitalálva, bár a technológiájuk sem közönséges.
Eső után köpönyeg okoskodásnak tűnhet... de adatmentés? Egy dvd lemez 300 Ft körül van. Ezt sajnos én is a saját káromon tanultam meg.
Az ilyen csodaszoftveres adatvisszaállítósdiról meg annyit, hogy... semmire nem jók. Gondolom jelenleg is arról a gépről írsz, ami az adatvesztést elszenvedte, magyarul túl vagy egy operációs rendszer újratelepítésen, esetleg merevlemez újrapartícionáláson. Ha ez a helyzet, akkor nincs az a földi, égi, vagy science-fiction hatalom, ami az adataidat visszaállítaná. Elszálltak, végük. Oldalakon keresztül értekezhetnénk az NTFS [link] fájlrendszer működéséről, de ez nem az a fórum.
Lehet, hogy érzéketlennek tűnök, de be kell látnod, hogy az informatikában érzelmeknek nincs helye. A bináris számrendszert nem erre találták ki... :|
Itt sajnos kőkemény "és/vagy/különben" függvények vannak csak. Sajnálom.
Mi az, hogy az az adat visszaállító pr-ok semmire sem jók?
Én egy formatált partícióról simán visszaállítottam a képeket zenéket, sőt a régebben leirtott vírusos fájlokat is. Hallgass a 2. hozzászólóra. De elég időigényes procedúrára számíthatsz, csak akkor fogj bele ha fontos pótolhatatlan adatokról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!