Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit jelent a monitoroknál az...

Mit jelent a monitoroknál az hogy Wide, és ha azt írja hogy win 8-al kompatibilis, akkor más OP rendszerhez nem is lehet használni? O. o

Figyelt kérdés
Szóval.. monitor vásárlás előtt tartok.. Kinéztem egyet de azt írja hogy win 8-al kompatibilis, most akkor csak azzal az OP rendszerrel lehet használni?? És nem tudom biztosan hogy mi az a Wide több monitornál.

2014. jún. 28. 18:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Azt win 98al is használhatod.
2014. jún. 28. 18:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Wide=nyujtott képernyő nekem is ilyen van (16:9) tökéletesen használom win7 hez.
2014. jún. 28. 18:34
 3/7 anonim ***** válasza:

A monitornak fogalma sincs arról, hogy milyen oprendszerrel használod, természetesen működik bármivel. A wide azt jelenti, hogy szélesvásznú.

A win8-as címkét pedig pont azért teszik rá, hogy a hozzád hasonló, kevésbé tájékozott embereket becsapják vele, és esetleg rábírják egy win8 megvásárlására is. Hagyjuk rá, ért a microsoft a "marketinghez". Egy kis kenőpénz a monitor gyártójának, és máris jönnek az oprendszer eladások is...

2014. jún. 28. 18:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors információ nyújtást.! : ))
2014. jún. 28. 18:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Monitornál a win7 compatible, vagy a win8 compatible annyit jelent, hogy annak a rendszernek a grafikáit szépen, tisztán meg tudja jeleníteni. Nekünk van egy őskövület monitorunk, még ehhez külön jó nagy tápegység is van, de nem ismeri föl rendesen a színeket, meg a windows új verzióinak a grafikáit. Mint pl. a win7 aero-ját. Már a CRT-k se nagyon csípik az aero-t, bár azért használható.

Wide (széles) = 16:9-es képarány, pl. 1920x1080, vagyis a teljes HD, illetve az 1280x720, azaz a HD méret.

2014. jún. 29. 18:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Kérlek szépen az aero a videokártyától függ és én is látta müködni aero val egy crt monitort és szép volt.
2014. jún. 29. 18:50
 7/7 Sracz66 ***** válasza:
Maradjunk annyiban, hogy egy monitornál, ha fel van tüntetve, hogy milyen Windows-al kompatibilis, az azt jelenti, hogy abban a rendszerben már van önálló driver a monitorhoz, nem szabványos Plug&Play monitorként fogja kezelni. Attól még működik minden más rendszerrel is, legfeljebb extra funkciók, vagy az extrémebb felbontások nem beállíthatók.
2017. jan. 20. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!