Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » "Eltűnt" a D meghajtó, mi...

"Eltűnt" a D meghajtó, mi lehet a baj, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Épp töredezés mentesítést csináltam a D-n, amikor a gép lefagyott, és újra indult. Mikor belépett a D nem volt ott. Nem lát semmit rajta. Olyan, mint, ha csak C meghajtó lenne.
2008. aug. 1. 11:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha megsértette volna a fájlrendszert a lemezeden, akkor is fel kellene ismernie a meghajtót formázatlan meghajtóként. Administrative Tools/Computer Management/Disk Management/ alatt nézd meg, hogy milyen meghajtókat, illetve milyen partíciókat találsz a gépeden. Ha itt szerepel a lemez, de partícionálatlannak látja, akkor valószínűleg megsértette a fájlrendszert, ekkor kell adatmentés irányába elmozdulni. Az is lehet, hogy a partícionált résznek valami új betűjelet adott, és átsiklott rajta a szemed, ezt itt látod. Ha nem látja a lemezt sem, akkor először elindítanék egy új hardware keresését. Fontos, hogy semmiképpen se partícionáld újra/formázd a lemezt, mert akkor nme látod viszont az adataidat.

Ha nem találta mega a lemezt, akkor a helyedben kinyitnám a gépházat, és megvizsgálnám, hogy a meghajtóm csatlakozásával nincs-e baj? Kontakthibás vagy kicsit kimozdult vezetékek miatt előfordulhat, hogy lefagy a rendszer töredezettség-mentesítés közben.

2008. aug. 1. 12:31
 2/7 A kérdező kommentje:
Hol találom az Administrative Tools/Computer Management/Disk Management? Én nem értem az ilyen bonyolult szakkifejezéseket.
2008. aug. 1. 13:07
 3/7 anonim válasza:
100%
A probléma nem ilyen bonyolult. Indítsd újra a gépet, a multkor nekem is ez volt, a vindóz hülyül meg.
2008. aug. 1. 13:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Start/Control Panel/(Switch to Classic View) és ott lesz az ikonok között. De az újraindítás is megoldhatja a problémádat abban az esetben, ha a Windows valami furcsa okból nem csatlakoztatta a meghajtót.
2008. aug. 1. 13:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt! Mi újatt vettünk. Ha nem engedheted meg maadnak, akkor garanciában csere!
2009. febr. 25. 14:04
 6/7 A kérdező kommentje:
köszi, csak nem volt jól összecsatlakoztatva. :)
2009. ápr. 7. 13:46
 7/7 anonim ***** válasza:
uccsó vagyok, én kb. 3-4 naponta szereltém szét a gépet, és raktam össze, mert vhol nem csatlakozott normálisan. Aztán újat vettünk XD
2009. ápr. 9. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!