Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Képszerkesztéssel kapcsolatos...

Képszerkesztéssel kapcsolatos munkákat sorolnátok nekem?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok, magamtól próbálom elsajátítani (egyelőre) a photoshoppot, több kevesebb sikerrel. Lassan már 2-3 éve űzöm, nagyon tetszik, jó érzéssel tölt el ha csinálhatom.

Azon gondolkoztam, hogy ha majd felnövök, szeretnék ilyen irányban elhelyezkedni. Gazdasági suliba járok, azon belül is Informatikára, rákérdeztem a tanáraimra, de azt mondták, hogy nem valószínű, hogy lesz ps. Hol lehet akkor ezt tanulni? Ha befejeztem a középiskolát utána? Vagy hogyan? Köszönöm. (Kaposvári vagyok.)

2014. jún. 18. 22:03
1 2 3
 11/21 csacsi2 ***** válasza:
Nem vagyok szakértő én is még tanulom (mint a jó pap), de küldj kivácsi vagyok :D kiírhatod ide is, legalább többen alkotnak véleményt amiből te is tanulsz (több szem). Lehet lesznek negatív kritikák, de ezt vedd építő jellegünek, ha nem fogadod el akkor nem fejlődsz!
2014. jún. 20. 06:43
 12/21 A kérdező kommentje:
Rendben. Akkor amint hazajöttem, teszem fel őket ide. :)
2014. jún. 20. 06:47
 13/21 Drone007 ***** válasza:
100%

- webdesigner - a weblapokhoz tervez grafikát, komplett oldalt. Főleg pixel alapon dolgozik. Nem árt mellé alapfokú css és html ismeret.

- offline média - névjegykártyák, újságborítók, kiadványok, plakátok tervezése. Dpi alapon dolgozik. Nem árt hozzá némi nyomdai ismeret. Színmódok ismerete, felbontások, mi a levilágítás ilyesmi...

- animációs grafikus - neki nem a photoshop az elsődleges eszköze, de nagyban támaszkodik rá. Nem árt hozzá némi 3D alapú programok ismerete, filmezésben való kisebb jártasság.

- művészeti grafikus - ez egy alapkészség szakma. Tehetség kell hozzá, nagy tehetséggel gyakorlatilag bármi lehetsz a festőművésztől a digitális épülettervezőig.

Ezen felül sok minden van még - főleg a kapcsolódó ipar - ahol kiegészítésként használnak grafikai programokat. Pl webfejlesztőnek (frontend) sem árt, ha tudja mit kezdjen egy ps forrással.

2014. jún. 20. 08:43
 14/21 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Nos, hát itt lennének a képeim.

(elsőket még jó 1 éve csináltam egy embernek aki Counter Strike-val játszott, ezért azzal kapcsolatos képeket kért. Másik része javarészt GTA-ról szól, 1-2 szórakozás, majd a legvégén 2db miből mi lett.)

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link] (tudom, ez nem nagy szám, de azért számomra volt benne kihívás.:) )

[link]

Hát ennyi lett volna, jöhetnek a kritikák. :)

2014. jún. 20. 16:40
 15/21 csacsi2 ***** válasza:

Látom azért olyan forás képeket válaszottál amik valamilyen módon már jó képek és photoshoppoltak. Válasz olyat ami egyszerű hétköznapi képet és abból próbálj meg látványt készíteni. A felirataid szépek, színcsere/módosítás jól megy!

Rétegkezeléssel hogy állsz?kivágások (kijelölések) maszkolás...?

Az ilyen alap dolgok sokat segítenek. Nem árt ha a forrás kép eleve jó minőségű, szebben lehet vele dolgozni. Persze egy jó erős gép sem árt, nekem sajnos itthon egy antik gépem van és csak szenvedés, ezért is sokszor elnagyolom a dolgokat és kénytelen vagyok rosszabb minőséggel dolgozni. inkább csak képjavítással foglalkozom itthon:

1-2 képet azért hozzáteszek nem a legjobbak, lett volna mit finomítani rajtuk, de hát gyenge gép, hanyag munka...

[link]

ehez hasonló egyszerű képekre gondolok, csak jobb minőségben:

[link]

[link]

Érzéked megvan hozzá, gyakorolj, olyan képekkel amin az effekteket, módosításokat 100%-ban te végzed! persze ez csak saját vélemény, hallgass meg másokat is!

2014. jún. 20. 18:15
 16/21 csacsi2 ***** válasza:

az "egyszerű kép" lemaradt...

[link]

2014. jún. 20. 18:18
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Hát a maszkolás még új nekem, hallottam már róla , de nem foglalkoztam vele sokat, eddig még nem használtam. Meglestem egy videót róla, és tényleg okos dolog. :)

2014. jún. 20. 19:06
 18/21 csacsi2 ***** válasza:

Javaslom kezd előlről az egészet. ismerd meg rendesen egyesével. -Rétegek kezelése (tulajdonságok: fedettség,kitöltés stb)

-Kijelölések (pl színtartomány, eszközök...) finomítása átalakítása: simítás növelés sugár... itt ha ráérzel az arányokra pl a beállításoknál a tolerancia, kontraszt akkor nagyon gyorsan fogsz haladni és szép lesz a kivágás is vagy amit épp el szeretnél érni a kijelöléssel.

Ezek után ismerkedj tovább az eszközökkel. Ecsetek, keménysége, típusai...

Látom a feliratozást kedveled, a szöveg eszközzel is sokmindent tudsz készíteni, bár a feliratokra más program talán egyszerűbb. De ha pl a zászlós képednél a feliratot ráilleszed a zászlóra a gyűrődésekkel együtt akkor az szebben fog kinézni!

Egyenlőre csak próbáld meg csak a háttércserét, az segít a kijelölések megismerésében. amennyiben valamelyest homogén a háttér nyugodtan használd a színtartományt, majd esetleg a kijelölés finomításával alakíthatod a kijelölést, pl ha adsz neki kevés sugarat és simítod ,nem lesz "szőrös" a kijelölés.majd tovább pl felirat eltüntetése (klónozóbélyeggel pl)

Ennél a képnél: [link] a vállán és a haján látszik hogy volt felirat, már nem volt türelmem finomítgatni és nem minőségi a kép se.

[link]

A módszert neked kell kialakítani. Egyetlen feladat többféleképpen megoldható, néha még én sem tudom melyiket válasszam :)

Ezért kell a gyakorlás (lépésenként) és kialakul a saját stílus! Sok sikert kívánok és élvezd amit csinálsz akkor nincs határ!

2014. jún. 20. 19:49
 19/21 A kérdező kommentje:

Az ilyen rétegezés meg minden azok mennek, imádom is őket. Amikor van egy bonyolultnak kinéző kép, és mégis baromi egyszerű módszerrel mégis szinte tökéletes lesz, az valami elképesztő érzés. Egy képnél volt ilyen érzésem, ami szintén a GTA-hoz kapcsolódik. :) (Igaz.. ez annyira nem rétegezés, csak ezt szeretem a Photoshopban igazán.)

[link]

2014. jún. 20. 21:02
 20/21 A kérdező kommentje:
(Chat eltűntetése -> Háztető tükrözés. :) )
2014. jún. 20. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!