Újratelepítés vagy újrapartíconálás?
Kevés a hely a C meghajtómon(windows mappa elég sok helyet foglal)!Kipróbáltam már sokminent(áthelyezés,tisztítás,temp mappa törlése stb.)
Most az érdekelne,hogy a két lehetőség közül melyiket válasszam?Egyik megoldást sem próbáltam még így nem tudom
melyik a hatásosabb és biztonságosabb.Windows 7 van a gépemen.
Ezek szerint van még partíciód és/vagy másik vinyód a gépben? Kérdés, mekkorák a partíciók?
Próbáld ki, hogy a telepített programok közül melyik az, amelyiket másik partícióra/vinyóra is telepítheted (telepítéskor felajánlja, hogy hova települjön, és fut is onnan). Sokszor ezek foglalják el a valóban sok helyet, nem a windows. Persze 100 GB alattira eleve nem éri meg partícionálni a vinyót.
Lehet partíció méretet növelni tudtommal win7 alatt,ha van még az adott meghajtón hely,de előtte mindenképpen érdemes mentést csinálni. Megoldás lehet még a felhasználó könyvtárak átmozgatása.
!!! ÉN NEM PRÓBÁLTAM
Ha a C mellett van egy másik partíció, amin van annyi üres hely, hogy a C-vel együtt kiadjon 70 GB-ot, akkor meg lehet és érdemes megcsinálni.
Egy particionáló progival kell a másik partíciót kisebbre venni, áthelyezni az üres terület végébe, majd a C-t megnövelni 60 GB-ra. (60 GB már elég, az elején írt 10 GB+ általában kell az áthelyezés miatt)
A fontos adatokról csinálj egy mentés (a már meglévő mellé, mert ugye a fontos adatokról van mentés!) és aztán kezdj neki.
És annak mi lehet az oka hogy van 49GB szabad helyem a D meghajtómon és mikor rámegyek,hogy kötet zsugorítása csak
2,3GB szabad helyet enged maximum levágni?
A windows lemezkezelőről van szó!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!