Mi is az a Unicode?

Figyelt kérdés

Érettségire kéne tudnom, és persze már milliószor hallottam ezt a szót, meg nagyjából van is fogalmam róla, hogy mi, de azért közel sem tudok annyit, hogy szóbelin tudjak róla beszélni.

Ahogy olvastam róla, valami olyasmit írtak, hogy 16 bites (65536), de ennek ellenére valahogy 110 ezer karaktert tartalmaz, tehát akkor mégsem 16 bites.

Meg aztán ott az UTF-8 és UTF-16, ha az karakterkészlet, akkor mi a Unicode?

2014. máj. 29. 19:39
 1/2 MrIndi ***** válasza:

Elnézést hogy nem fejtem itt ki

[link]

de az angol verzió sokkal részletesebb, amennyiben tudsz angolul, ajánlom

[link]

2014. máj. 29. 19:41
 2/2 A kérdező kommentje:

Mindkettőt olvastam már mielőtt kiírtam volna a kérdést, és ezen kívül is még egy tucat oldalt átnéztem.

Nagyjából értem, hogy az Unicode csak egy szabvány, és azon belül van több karakterkódolás (pl. UTF-8), de rengeteg más mindent nem értek, viszont annyira nem is érdekel, 1:20-hoz az esélye, hogy azt a tételt húzom, amihez ez kell, ha meg ezt is húznám akkor azért tudok miről beszélni, a Unicode-os részt meg majd próbálom elkerülni.

2014. máj. 30. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!