Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem működik a kifelé...

Miért nem működik a kifelé publikálás? (Routher: WRT54GS)

Figyelt kérdés
Regisztráltam a no-ip.com-ra, beállítottam a routherbe is domaint és port forwardingot illetve windowson belül is a fix ip címet, de még se tudom elérni kívülről a ftp szervert. Nem tudom az mennyit számít, de felül a wan-hoz 192.168.1.1-es ip címet ír, viszont local 192.168.2.1. Ha átírom 1.1-re a végét, nincs netem. Esetleg valami segítség?

2014. máj. 29. 01:21
1 2
 1/11 Tengor ***** válasza:

Szerintem azért, mert rosszul van beállítva.

A WAN IP-d nem lehet 192.168.1.1-es. WAN IP: [link]

Egyébként a hálózat felépítése?

2014. máj. 29. 09:20
 2/11 A kérdező kommentje:

[link]

Nekem is furcsa, hogy miért nem a külső ip-met írja. De ezt írta előző routherem is (TP-link). Egy routher van itt a szobám mellet az összes gép wifivel fogja a netet.

2014. máj. 29. 09:32
 3/11 Tengor ***** válasza:
Honnan kapod a netet?
2014. máj. 29. 10:11
 4/11 A kérdező kommentje:
Szolgáltatóra gondolsz?
2014. máj. 29. 10:12
 5/11 Tengor ***** válasza:
Igen. Valahol NAT-olják a dolgot. Az a probléma, hogy ha tőled függetlenül teszik, akkor te nem is tudsz portot nyitni, csak kérheted, hogy nyissák meg.
2014. máj. 29. 10:24
 6/11 A kérdező kommentje:
Na jó ezt tudni. Debrecen melleti településen lakom, ide csak mikrohullámú netet kötnek be. Van egy Zolcomp nevű társaság, én jellenleg náluk vagyok. Honnan tudhatom meg, hogy NAT-olják-e vagy sem?
2014. máj. 29. 10:35
 7/11 Tengor ***** válasza:

192.168-as kezdetű az IP + a leírásod alapján.

Beszélj velük, kérd meg, hogy a te IP-dre irányítsanak rá egy portot, azt a portot a routerben irányítsd rá a te géped FTP portjára.

Ezen kívül kelleni fog egy kliens is a gépre, ami a valós WAN IP-t küldi el a no-ip-nek, mert a router valszeg a 192.168.2.1-eset fogja.

2014. máj. 29. 10:40
 8/11 A kérdező kommentje:
A kliens már megvan, korábban letöltöttem. Nem gondoltam, hogy ennyi szorakozás fogja megelőzni a szerver létrehozását. Mindenestre, köszönön a türelmed és segítséged!
2014. máj. 29. 10:54
 9/11 P.O.C. ***** válasza:

A mikrohullámú szolgáltatók kültéri vagy beltéri Access Point -ot szoktak hozni, hogy az vegye a jelet a toronyból. Ezt ugye lehet router módba is konfigurálni. Gondolom ez esetbe is így állították.

Derítsd ki milyen az eszköz típusa, az alapján találsz majd leírást, pl mi az eszköz gyári belepési kódja és IP címe.

Nálunk a itteni mikrohullámú szolgáltató nem kódolta le a webes felületet. Talán nálad se, így nem kell a szolgáltatóval egyezkedned magad is portot nyithatsz.

2014. máj. 29. 15:37
 10/11 A kérdező kommentje:
Utána nézek mindenféle képpen. Esetleg nem tudom mennyire lehet köze hozzá, de számít valamit, hogy a WAN Connection Dynamic Ip-n van, nem PPPoE-n?
2014. jún. 6. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!