Számítógép szerelés, összerakás kezdőként szerintetek próbálkozzak vele?
Informatikus leszek,tehát a számítógép szerelés alap dolog lesz.A suliba még nem csináltuk,de itthon már kiakarom próbálni.Már a hardveres részét és az elméletet megtanultam,már csak gyakorlatban kellene csinálni.Attól félek,ha szétszedem akkor nem tudom majd összerakni :S
Amúgy Youtube-on már néztem róla videót,könnyűnek tűnik,de kicsit félek,hogy valamit rosszul csinálok.
Ha nincs egy régi géped, amin gyakorolhatnál, akkor ennek is nekifoghatsz.
Ha bizonytalan vagy a dolgodban, akkor ne csak az emlékezetedre hagyatkozz, hogy mit honnan szereltél ki, vagy hogy mit honnan csatlakoztattál le, hanem jegyzetelj, esetleg készíts skiccet. Ezeknek később az összeszerelés során nagy hasznát veheted.
Ennek hasznát veheted: [link]
Én minden tapasztalat nélkül szét és össze tudtam rakni a gépet. Igaz, elsőre nem indult, de várni kellett egy kicsit és után jó lett. Az olyanoknál, mint ram, videókártya, bővítőkártyák, merevlemez, optikai meghajtó, nem lesz velük gondod. A merevlemezt és az optikai meghajtót csak a helyükre kell csúsztatni, becsavarozni, ha még nincs kitörve az előlapon a helye, akkor azt kitöröd. Utána a táppal összekötöd, majd a SATA vagy az IDE kábellel rákötöd az alaplapra. A ramnál a két pöcköt lenyitod, és ahogy belehelyezed a foglalatba és rányomod a ramot a két pöcöknek vissza kell az eredeti helyzetébe jönnie. A videókártyánál is hasonló a helyzet, lenyitod a pöcköt és pattanásig nyomod, majd becsavarozod a házhoz. A processzornál vigyázz, a hűtőt mindig megfelelően rögzítsd, a processzort ne eröltesd bele a foglalatba és azt is jól rakd be! Lényegében ennyi, de ha elolvasod a leírásokat, a gyakorlatban menni fog! Ügyelj rá, hogy az első alkalommal jó tapasztalatokat szerezzél, mert könnyen meg lehet utálni! :) Készíts fotókat és jegyzeteket, amiket később nézegethetsz, elemezhetsz és ha nem úgy sikerült összerakni, ahogy kellett volna, könnyebben tudod korrigálni magadat! Sok sikert! :)
Köszi a válaszokat :)
Akkor próbálkozok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!