Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Valamilyen bajt okozhat, ha a...

Valamilyen bajt okozhat, ha a gép állandóan hibernálva van és nem kikapcsolva?

Figyelt kérdés
Ha lehet indoklást is kérnék!

2014. máj. 20. 19:02
1 2
 1/11 Tengor ***** válasza:
63%
Időnként a windowsnak kell, hogy kikapcsolják, különben belassul, meg ugye a frissítéseket sem mindig lehet feltenni újraindítás nélkül. Hetente egyszer kapcsold ki!
2014. máj. 20. 19:05
 2/11 anonim ***** válasza:
#1, úgy tűnik nem vagy tisztában az alvó- és a hibernált állapotok közti különbséggel.
2014. máj. 20. 19:12
 3/11 Tengor ***** válasza:
#2, taníts!
2014. máj. 20. 19:27
 4/11 anonim ***** válasza:

Google-t sem ismered?

Tessék: [link]

2014. máj. 20. 20:03
 5/11 A kérdező kommentje:
Magyarázd el mester!A linkből egy kukkot sem értettem!
2014. máj. 20. 21:14
 6/11 anonim ***** válasza:
#4 linkjében jól érthetően le van írva. Sleep-nél a memóriába írja az aktuális állapotot, hibernáláskor pedig a merevlemezre, ezért előbbinél kell neki áram, utóbbinál pedig ugyanúgy kikapcsolt állapotba kerül, mintha shutdown-t nyomnál.
2014. máj. 21. 05:26
 7/11 Tengor ***** válasza:

#4, dehogy ismerem a Google-t, az itt elért helyezéseimet úgy hoztam össze, hogy már úgy születtem, hogy tudom a kérdésekre a választ. Nem tudom, talán a genetika...

A Google arra viszont nem fog tudni választ adni, hogy te mi kifogás találtál a válaszban, amiből leszűrted, hogy nem értem a különbséget a kikapcsolás, altatás és hibernálás között. Ezért kértem, hogy magyarázd el!

Azóta is várok a válaszra!

2014. máj. 21. 09:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Én is ezt szűrtem le, mivel arról hablatyolsz, hogy miért kell kikapcsolni meg újraindítani, holott a hibernálással pontosan ezt teszi.
2014. máj. 21. 17:43
 9/11 Tengor ***** válasza:
100%

A hibernálás valóban leállítja a gépet, de nem az operációs rendszert. A gép indításakor a memóriakép a HDD-ről töltődik be és a programok kb annyit érzékelnek, hogy az imént még este 8 volt, egy másodperccel később már reggel 8.

Ilyenkor az alkalmazások nem inicializálódnak újra, kb mint ha folyamatosan futnának, nincs hideg indításuk.

Ha ilyenkor belassulnak a programok, az orvosolható egy program újra indítással, de ha az oprendszer kezd el lassulni, szétesni, azt a hibernálás és az altatás nem orovosolja, mert pontosan ugyan az a szétesett memóriaképet kapja vissza a rendszer induláskor.

Ezek ismeretében, akkor kinek hiányosak az ismeretei?

2014. máj. 21. 17:49
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi!Pont ilyen választ vártam a sok mellébeszélés helyett.
2014. máj. 22. 04:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!