Mi értelme van még az írható adathordozó (akár Blu-Ray) lemezeknek?
Valaki pl. szeret DivX-es filmeket toltogetni, aztan rapokolja DVD-re, hogy barmikor elovehesse es lejatszhassa TV-n/PC-n.
Ugyanez vonatkozik DVD formatumu filmekre.
De az lejátszatja egy tízezerforintos lejátszóval is ami fogadja az USB-kulcsot - sőt mellesleg pár tíz ezerért ilyen USB-kulcs is van - , olcsóbb és helytakarékosabb lesz ezután tárolás.
Tudom, igen valaki szeret, borítót nyomtati és porfogó hegyet építeni a lemezekből. ;) Nincs ezzel semmi baj, de értelmetlennek tűnik annak, akinek nem ez a hobbija.
Fél sebességgel írt DVD ~2-4 év, teljes sebességgel írt DVD ~1-2 év. Gyári DVD ~2-10 év.
Hát két USB, vagy USB+HDD sokkal megbízhatóbb adat tárolás. A DVD-t is lehet duplikálni, de az 4 év után kuka.
2-4 év? meg 1-2 év? :D na ez vicces volt kicsit... :)
nem tudom te milyen dvdre írod a cuccaidat de nekem jócskán vannak 6-7 éves lemezeim és vígan lehet őket olvasni. egy dvd 10-12 évig gond nélkül használható! (az arhiválásra szánt dvdk pedig több tíz évig elvileg) sőt, kapaszkodj meg: 5 éves újraírható dvd-re írtam a múltkor!
Ha valamit archivalni akarok, azt nem USB kuklcsra, de meg nem is kulso HDD-re mentem, hanem DVD-re irom ki.
Az evszamok amikkel josz, butasag. A 9-10 eves DVD-im a mai napig kifogastalanul olvashatoak.
ja és várjá rákontrázok: van '97-'98-as CD-m! és MŰKÖDIK!
az akárhogy számolom 16-17 év!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!