Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » FAT fájlrendszerben megoldható...

FAT fájlrendszerben megoldható, hogy az egyik fájl átlógjon a másikba? (pl. az A. DAT a 80. szektortól tart a 120. szektorig, a B. DAT pedig a 112. szektortól a 180. szektorig)

Figyelt kérdés
Ha megoldható, leírná valaki, hogy ez hogyan lehetséges és miként kivitelezhető?

#adat #fájl #szektor #fájlrendszer #tükrözés #fájltábla #rejtett adat
2014. máj. 20. 01:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nyilván a merevlemez méretétől függ. Ha belegondolsz hogy régen lyukkártyák voltak, ahhoz tényleg csak egy lyukasztó kellett... :)
2014. máj. 21. 01:03
 12/16 anonim ***** válasza:
Egyébként meg jogos, kb-os meghajtókon valószínűleg nem Fat 32 volt. :)
2014. máj. 21. 01:10
 13/16 anonim ***** válasza:
Egyébként én úgy tudom hogy nincsen vákuumban, pont a Kürt kft egyik vezetőjétől hallottam valami előadáson, hogy volt hogy valami sárból halásztak elő egy merevlemezt amiből meg kellett menteni az adatokat. Kívülről a borok sáros volt, de belül meg tökéletesen tiszta vizet találtak, mivel nem volt légmentesen lezárva, csak szűrve. (meg a raktárjuk is tele van régi winchesterekkel, hogy kb bármilyen winchesternek bármelyik alkatrészét cserélni tudják.)
2014. máj. 21. 01:14
 14/16 A kérdező kommentje:

"Nyilván a merevlemez méretétől függ. Ha belegondolsz hogy régen lyukkártyák voltak, ahhoz tényleg csak egy lyukasztó kellett..."

Istenem..... még szélsőségesebb esetleg nem tudnál lenni?!

Amúgy meg, 3,5"-os 1.44 MB-os (2880 szektoros) floppyról van szó, és igencsak megnézném, hogy szétszedés után hogyan írsz arra majd rakod is utána össze ÚGY, hogy az még MŰKÖDJÖN!!!

Ja, és nem utolsó sorban honnét látod azon a fénylő mágneses vékony filmen, hogy mettől meddig van az A.DAT és B.DAT fájl, és hogyan és mivel rendezgeted át a fájlrendszert?! >MANUÁLISAN<, ahogy Te mondod.

Na ezeket válaszold meg légy szíves!!! Ha értelmes indokokkal, leírással, esetleg videós bemutatóval tudsz szolgálni, akkor én holnap este már rizs helyett kalapot fogok vacsorázni. (bár még csak sapkám van, de hogy lásd, még kalapért is hajlandó lennék elmenni egy ruhaboltba)

Amúgy meg megemlíteném, talán nem véletlenül képtelen bárki is legyártani otthonilag működőképes floppy-t és ((főleg)) hozzá olvasót. Vannak, akik képesek otthonilag összerakni 4 bites CPU-kat, van, aki 8 biteset is kopletten saját memóriákkal és vezérlőchippekkel/mikrokontrollerrel, SŐT, van aki még 16 bites gép építésébe is belevág otthonilag. DE A FLOPPY OLVASÓT MINDEGYIK >>>KÉSZEN<<< VESZI!!!

Na, esetleg ezt egy picit szemügyre vehetnéd :)

Aztán talán süllyedj magadba, aztán gondolkozz el rajta.

[link]

:D

2014. máj. 21. 13:16
 15/16 anonim ***** válasza:

Még mindig nem ismerem a FAT fájlrendszer adatszerkezetét, ezért nem is tudom hogy melyik szektor hol kezdődik. ;-)

Egyébként most elképzeltem a floppy feltalálásának a metódusát.

- Te figyelj, kéne egy az eddigieknél is jobb hordozható tárolóeszköz. Mondjuk legyen ilyen papírtokos hajlékony izé. Nevezzük Floppynak.

- Hülye vagy? Inkább vedd meg készen!.

- Ja, ok! :)

2014. máj. 21. 17:50
 16/16 A kérdező kommentje:

Tudod, a floppy olyan, mint a tranzisztor : Otthon a büdös életbe nem fogsz tudni megépíteni egy tranzisztort, de a megfelelő mérnökemberek a megfelelő laborokban és körülmények között ezt verejtékes munkával kikísérletezték, és szerencsére már tömeggyártásban tudják reprodukálni.

Illetve a tranzisztor még talán jobb eset, mert >HA< meg van/>LENNE< (;]) a magadhoz való eszed, akkor ha nagyon akarsz, össze tudsz gányolni mindenféle bunsen égőből meg otthonilag kisütött Wafer-lemezből teljesítménykapcsolóként viselkedő izét..... bár a GÁNYOLÁST itt illik hangsúlyozni.

Floppy-hoz meg hasonló kapacitású vagy minőségű mágneses adattárolót sem fogsz tudni a JÓ ROTHADT jetitalpú teherbeB.-tt büdös K ÉLETBE SEM összetákolni, FŐLEG NEM a hozzá szükséges olvasófejet, stb.

Ha csak egy nyavajás homebrew floppy író-olvasó+lemez tákolmány elkészítéséről is tudsz nekem mutatni hihető és elfogadható leírást, amit TÉNYLEG otthonilag készítenek el, és a max. felhasznált nem saját cucc hozzá a tranzisztor - a vezérlőchippet is ugyebár meg kell csinálni valamiből -, AKKOR, ÉS CSAK AKKOR, ÉN EZENNEL (előzetesen) leteszem az esküt, hogy a következő szabadalmamat a TE nevedre fogom íratni.

Köszöntem.

2014. máj. 22. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!