Ehez az alaplaphoz van ilyen típusú ram?
Hivatalosan csak 2GB támogatott (látom, te többel használod), így nem lehet semmit sem arra nézve mondani, hogy kezelné-e a 8-at. Viszont jó eséllyel felesleges lenne, mivel kétlem, hogy ez lenne a szűk keresztmetszet ott, amire használod. Milyen processzor van benne, illetve mire akarod használni a gépet?
"VGA-nak 8GB kell" mondatod pedig biztos valami félreértésen alapul, videokártyának nem szokott memóriaigénye lenni.
VGA: SAPPHIRE R7 250 1GB GDDR5 WITH BOOST a videókártyám és mellé 4db 1gb-s 800Mhz-s Kingmax ram de a videókártyához 8 kel elvileg. Teljes konfig: CPU: Intel core 2 duo E8400 3GHz
VGA: SAPPHIRE R7 250 1GB GDDR5 WITH BOOST
RAM: 4db 1gigás Kingmax 800Mhz-s ram
Táp: FSP 350W 350-60APN Active PFC 80+
32 bites Windows 7 Ultimate van fent (eredeti) és 3,25 GB-t ír ami használható. Be van állítva, hogy nagyobb FSb-n menjen és stabil a rendszer. Vagy milyen alaplap kellene, hogy 8gb + amik most vannak az alaplapom rá menjenek másikra is? (a 4gb megy és helyette jön a 8gb)
No akkor:
-64 bites Windows kell 4 GB-nál nagyobb címtér használatához - már most is ez limitálja az elérhető mennyiséget (ezért használható csak 3.25 GB).
-most 4 memória slotot használsz, ennyi szokott a maximális lenni egy felsőkategóriás (kétcsatornás memóriavezérlővel rendelkező) alaplapon is. Azaz nem fogsz olyan lapot találni, amibe ezek mellé is be tudsz tenni még 8 GB RAM-ot.
-DDR2 RAM drága. Újonnan 4GB-os modul 20 ezer forint felett van, 8 GB 40. Ennyiért vehetsz DDR3-as lapot és memóriát is, és még maradna is pénzed. De én nem tanácsolnám, lásd következő pontot...
-nem írtad, mire szeretnéd használni a gépet. Őszintén szólva nehezen tudok olyan felhasználási módot elképzelni, ahová kéne a 8 (vagy több) GB RAM, és elég neki a Core 2, vagy a VGA.
Az előzővel teljes mértékben egyetértek.
Ugyanis, ha fogalmad sincs a web használatáról, akkor az a 4 giga és több, mint elég. És igen, feltételezem. Mert én minden szükséges dokumentumot megtaláltam, ami a válaszhoz kell.
Játékra teljesen felesleges ebbe a gépbe venni több RAM-ot. Legtöbb játéknak 4 is elég (ha nem is indul el, kis piszkálással rávehető, pl új CoD), aminek meg nem, annak kevés lesz mind a processzorod, mind a videokártyád.
64 bites Windows kell 4 GB-nál nagyobb címtér használatához. Ez tény, és semmi köze az FSB órajelének hozzá. De ha nem hiszel nekem, írj ki egy kérdést, de még inkább keress rá itt GYK-n, vagy a Google-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!