Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Acer Aspire E1-522 Típusú...

Acer Aspire E1-522 Típusú notebookot vettem. Linpus Linux lenne rajta, de nem telepíti fel. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
utolsó, amit kiír: [root@localhost/]#.

2014. máj. 13. 18:52
 1/8 CspCsj ***** válasza:
100%

Ez sajnos a linpus fapados verziója, nincsen rajta grafikus felület. Mindenképpen másik rendszert kell telepíteni.

Ha van pendrive, akkor egy másik linux telepítője rámásolható (egy másik, de működő számítógépen persze) és azután a pendrive-ról telepíthető.

Itt egy video a problémáról, illetve pendrive-ról indítást is bemutatnak:

http://www.youtube.com/watch?v=9g9OVJGKLlk

Itt meg pár leírás pendrive-os linux telepítő készítéséről:

[link]

[link]

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..

Ha valami nem tiszta, szólj!

2014. máj. 14. 10:33
 2/8 Tom Benko ***** válasza:
Van rajta. Ezt úgy hívják, konzol. Kis küzdelemmel rá lehet varázsolni a komplett Linpust, aminek aztán korrekt GUIja van, csak az eladó szabott rendesen megcsinálni. Szerencsére nem nehéz, mindössze a netet kell tudnod elérni vele.
2014. máj. 14. 20:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Bocs az Off-ért,de erre én is kiváncsi lennék. Tom,ha megtennéd,hogy érthetően, lépésről lépésre leírod ennek menetét,azt én is nagyon megköszönném. Végre erre a Linpus Linux témára is érkezne egy tényleg használható válasz.
2014. máj. 14. 21:26
 4/8 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm =D főleg CspCsj- nek. Sikerült a videó alapján rárakni az ubuntut.
2014. máj. 14. 23:58
 5/8 Tom Benko ***** válasza:

Fedora alapú disztró, tehát rpm csomagformátumot használ. Elméletileg telepítve van rá valamilyen hálózatkezelő, ha nincs, azt le kell tölteni innen:

[link]

Mondjuk itt speciel komplett telepítők is vannak. Az itteni repóban van yum is, onnantól eléggé álomszerűen megy. Bár ezt még nekem is tesztelnem kellene egy vm-ben.

2014. máj. 15. 07:54
 6/8 CspCsj ***** válasza:

Na erre én is kíváncsi vagyok.

Pár ismerős HP laptopján volt szintén hasonló Linpus, de mivel náluk nem volt opció a Linux, így kis erőfeszítést sem kellett tenni.

De legközelebb szívesen próbálok ki valami kreatívabb megoldást.

Kösz, Tom!

2014. máj. 15. 09:56
 7/8 Tom Benko ***** válasza:

Érdemes egy kanyart tenni vele, mivel egészen kellemes kinézetű disztró:

[link]

2014. máj. 16. 06:35
 8/8 Tuli Attila válasza:

Üdv ! Végig olvastam a kérdez feleleteket,de senki le nem írta,a pontos Linux Linpus telepítését.

"Acer Aspire E1-522 Típusú notebookot vettem. Linpus Linux lenne rajta, de nem telepíti fel. Mit csináljak?"

utolsó, amit kiír: [root@localhost/]#. Meg kérhetnék valaki hozzá értőt,hogy részletesen leírja hogy is kerül fel a laptopra az a Linpus ?!

2015. szept. 8. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!