Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » IT Security-t honnan tanuljak?

IT Security-t honnan tanuljak?

Figyelt kérdés
IT Security-t szeretnék tanulni egyenlőre önerőből. Semmi tapasztalatom nincs e téren, ezért arra lennék kíváncsi, hogy van-e esetleg olyan honlap, ami megadja az alapokat. Angol nyelvűvel is elboldogulok. Jelenlegi tudásom egy 4 osztályos informatika szakos szakközépiskolát elvégző személyével ér fel. Programozni tudok emelet szintű érettségi szintjén + néhány hasznos ismeret, amire érettségin nincs szükség. Ezen kívül a szakmai tárgyakból megszerzett informatikai tudás + önerőből linux tanulgatás. Szóval tényleg csak az alapokat tudom informatikából, de nagyon érdekel ez a téma (informatikai rendszerek biztonságtechnikája). Szóval ha tudtok valami olyan honlapot / videót ajánlani, ami tényleg tanít, és az alapoktól, azt nagyon megköszönném. Kb olyan tudásra szeretnék szert tenni, amivel már el lehet menni egy olyan tanfolyamra, ahol feltétel, hogy legyen tapasztalatom e téren.

2014. máj. 12. 21:43
 1/2 CspCsj ***** válasza:

Mondjuk kezd ezzel:

[link]

Nem hosszú, de a termatika alapján a megfelelő kulcsszavakra rákeresve már részletesebb anyagokhoz is eljuthatsz. A végén ott van még az ajánlott irodalom is - indulásnak szerintem ennyi elég.

2014. máj. 13. 17:27
 2/2 anonim válasza:

IT security egy elég tág téma.De ha te oktatásra akarsz menni akkor valószínűleg az adott területen szeretnél dolgozni.Ez esetben is azt tudnám ajánlani,hogy fejleszd saját magad.Adok egy kis segítséget legalább is nekem ezzel indult minden.

1.Backtrack5r3 / Kali linux disztró beszerzése

2.Linux mint beszerzése.

Azért vettem külön mert elsőre ha nem sok ismereted van akkor nem fog menni az első pont.Ez esetben elég a linux mint.

Ismerkedj meg az alapokkal arra ez a weboldal segítségedre lesz backtracktut.blogspot.com.

Nekem is most indult egy weboldalam,ahol érdekes információkról olvashatsz illetve számos dolgot megtanít amire szükséged lehet.(még fejlesztés/feltöltés alatt áll)infonethack.blogspot.com/Backtrackhun.tk

Ha az első linken talált programokat kipróbálgattad elolvastad és megértetted miről is van szó akkor utánna elindulhatsz egy ilyen tanfolyamra. A többit ott úgy is elmagyarázzák.

A ajánlanám még a python programozási nyelvet mert ez a terület leginkább azt használja.

Sok sikert és remélem sikerül a továbbiakban elhelyezkedned a megszerzett tudásoddal.

(elnézést a sajátos nyelvezetem miatt:) )

2014. máj. 13. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!