A "kockaságból" lehet betegség?
A kockaság az már a betegség.
A függőségek közé sorolható ami elvonási tünetekkel jár.
Ennyi gépezés mellett a mozgás hiányában kialakuló mellékhatásokat nehéz lenne felsorolni,a folyamatos ülés miatt kialakuló csontvázfejlődési hibák deformitásokról nem is beszélve.A monitor bámulása szemproblémát,a friss levegő és a nap hiánya vitaminháztartás felborulását okozza és ebből kifolyólag szervi és idegi problémákat hoz ki.
JELZEM ez a legrosszabb forgatókönyv.
A kockaság az függőség. A függőség súlyos esetben mentális kezelést igényel, és mint bármilyen más függőség, fizikai és szociális károkat okoz.
Ezt szakemberrel kell megvitatni, egyébként csak sztereotípiákhoz és felületes megállapításokhoz jut az ember.
Nem mindenki agresszív, aki szereti az alkoholt. Ez egy sztereotípia.
Ellenben a számítógépfüggő kockák így viselkednek, ha megfosztják őket a számítógépezéstől, vagy valami számukra fontos számítógéphez köthető dologtól: http://www.youtube.com/watch?v=YersIyzsOpc
A videóban lévő gyereknek törölték a World of Warcraft felhasználóját. Aki naponta két-három sört megiszik, nem fog ilyet csinálni!
Elnézést, de erről nem akarok vitát nyitni.
Csak személyes kapcsolatokról/tapasztalatokról írtam.
Nekem is vannak ismerőseim akik pár sört legurítanak majdnem minden nap, mások majdnem minden este 1-2 órát játszanak a számítógépen de egyiküket sem nevezném függőnek (ha mellette nem sorvadnak el a szociális kapcsolataik).
Videót ha akarod én is szúrok be agresszív alkoholistákról, de szerintem az ilyenek csak a sztereotípiákat erősítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!