Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A "kockaságból" lehet betegség?

A "kockaságból" lehet betegség?

Figyelt kérdés
Egy barátom eléggé kocka, ettől a későbbiekben lehet valamilyen testi vagy lelki betegsége? Esetleg nehezebben tud majd beilleszkedni a társadalomba? És egyáltalán mitől lesz valaki kocka? Van ennek valami érzelmi/lelki háttere? Mert például ha kényszerítenének, én még akkor sem tudnék 1-2 hónapnál tovább folyamatosan játszani egy játékkal! Egy szóval tehát a "kockaság pszichológiája" érdekelne, ha létezik ilyen.:)

2014. máj. 11. 18:54
 1/6 anonim ***** válasza:

A kockaság az már a betegség.

A függőségek közé sorolható ami elvonási tünetekkel jár.

Ennyi gépezés mellett a mozgás hiányában kialakuló mellékhatásokat nehéz lenne felsorolni,a folyamatos ülés miatt kialakuló csontvázfejlődési hibák deformitásokról nem is beszélve.A monitor bámulása szemproblémát,a friss levegő és a nap hiánya vitaminháztartás felborulását okozza és ebből kifolyólag szervi és idegi problémákat hoz ki.

JELZEM ez a legrosszabb forgatókönyv.

2014. máj. 11. 19:08
 2/6 CspCsj ***** válasza:

A kockaság az függőség. A függőség súlyos esetben mentális kezelést igényel, és mint bármilyen más függőség, fizikai és szociális károkat okoz.

Ezt szakemberrel kell megvitatni, egyébként csak sztereotípiákhoz és felületes megállapításokhoz jut az ember.

2014. máj. 11. 19:13
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Jobb az alkoholizmus, mint a kockaság. Mert akkor legalább jársz társaságba, kimozdulsz otthonról és fellazult vagy.
2014. máj. 11. 19:44
 4/6 CspCsj ***** válasza:
Sajnálom, ez utóbbival nem tudok egyetérteni. A környezetemben sajnos több családban is az alkoholista családfő miatt rossz anyagi körülmények között élnek. Családon belül pedig agresszió is társult hozzá. (lehet hogy máshol is, de ezzel kapcsolatban nem érdeklődtem)
2014. máj. 11. 20:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem mindenki agresszív, aki szereti az alkoholt. Ez egy sztereotípia.

Ellenben a számítógépfüggő kockák így viselkednek, ha megfosztják őket a számítógépezéstől, vagy valami számukra fontos számítógéphez köthető dologtól: http://www.youtube.com/watch?v=YersIyzsOpc

A videóban lévő gyereknek törölték a World of Warcraft felhasználóját. Aki naponta két-három sört megiszik, nem fog ilyet csinálni!

2014. máj. 11. 21:32
 6/6 CspCsj ***** válasza:

Elnézést, de erről nem akarok vitát nyitni.

Csak személyes kapcsolatokról/tapasztalatokról írtam.

Nekem is vannak ismerőseim akik pár sört legurítanak majdnem minden nap, mások majdnem minden este 1-2 órát játszanak a számítógépen de egyiküket sem nevezném függőnek (ha mellette nem sorvadnak el a szociális kapcsolataik).

Videót ha akarod én is szúrok be agresszív alkoholistákról, de szerintem az ilyenek csak a sztereotípiákat erősítik.

2014. máj. 11. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!