Milyen esetben térül meg egy számítógép ára? Na és ha gamer gépről van szó?
Egy számítógép ára akkor térül meg, ha az nélkülözhetetlen a munkavégzésedhez. A számítógép bővítése akkor térül meg, ha a teljesítménynövekedés vagy funkcióbővülés hatására hatékonyabban tudod elvégezni a munkád, így ugyanannyi idő alatt több munkát tudsz elvégezni, azaz nagyobb bevételre teszel szert. Hogy példát is írjak: 3D renderelésnél vagy videószerkesztésnél nem mindegy, mennyi idő alatt végez a gép a munkával.
Játékgépnél ez nehezen értelmezhető, csak nagyon kevés játékos tud ilyenből megélni. Vannak pénznyereményért zajló versenyek, nyilván az ott helyezést elérők számára ez esetenként akár komoly bevételt jelenthet - de a másik több száz millió játékos számára ez csak egy hobbi, ami viszi a pénzt.
A kérdésről a következők jutottak eszembe:
Sok ember manapság inkább játékkonzolokat vesz, pl. PS4, XBOX, stb... ...mondván, hogy azt nem kell fejleszteni, mint a PC-t...
Erre én: "Hááát figyelj, én kb. 5 évente veszek egy számítógépet, általában nem jellemző hogy közben fejleszteném, de előfordulhat. Viszont te hány évente cserélsz játékkonzolt? ...és mennyi pénzért veszel hozzá játékokat???"
Erre a reakció: "...tényleg, ezen nem is gondolkoztam el..."
Szóval mókás...
Tehát ha a gépet játékon kívül másra is használod, amiből esetleg pénzed is származik..., vagy csak egyszerűen szórakoztat, akkor az ára az örömökben fizetődik vissza... :-)
Nem olyan régen vettem gépet, fél év alatt kb 15 000 Ft-ot buktam rajta, de ez is úgy változik, mint az időjárás, pl. volt amikor ugyanazt sokkal drágábban tudtam volna megvenni, tehát pozitív-ban voltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!