Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem szól 5.1 be a...

Miért nem szól 5.1 be a hangfalam?

Figyelt kérdés
a driverem az jó és az alapom is 8 csatornás hd hang van..az első 2 szól és a mélynyomó de a driver beállításánál ott szól az összes ha rákattintok a hangfalakra
2014. máj. 6. 20:32
 1/6 anonim ***** válasza:
A Windows hang beállításainál is be van a 7.1 állítva?
2014. máj. 6. 20:47
 2/6 P.O.C. ***** válasza:

Ha driver tesztnél jó, akkor nincs semmi baj.

Csak akkor szólal meg mind, ha 6 csatornás műsorforrást játszol pl. DVD/Blu-ray film vagy más DivX ami AC3 -as.

Ha csak sima zenét játszol az ugye 2 csatornás sztereó, ezért szól csak 2 hangszóró.

Vannak olyan lejátszó programok, amik alapból lekeverik neked 5.1 -be a 2 csatornás zeneszámot, ilyen pl az AIMP3. Ingyenes, tud magyarul és nagyon jó a hangzása.

2014. máj. 6. 20:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha csak sima monó zenét játszok le, akkor is szól minden hangszóróm és nem csak kettő.

Ha a Windows hang beállításainál 'Sztereó' van beállítva, ha a feje tetejére áll, akkor is csak két hangszóró fog szólni.

Nem kell ide különleges lejátszó, bármilyen lejátszóval megy az 5.1 vagy 7.1, ha nem csak a driver beállításaiban, hanem a Windows hang beállításiban is mindent rendesen beállít.

2014. máj. 7. 14:13
 4/6 P.O.C. ***** válasza:

Nekem elég volt a driverbe beállítani, és ugyan az lett a Windowsba is a beállítás:

[link]

Amúgy a driverbe is van lehetőség lekeverésre:

[link]

De én direkt nem használom, mert nem látom értelmét, hogy minden honnan jöjjön a hang, mikor nézek egy filmet. Akkor szoktam bekapcsolni csak, mikor a neten hallgatok zenét.

2014. máj. 7. 15:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálam hiába van a driverben 5.1 vagy 7.1 beállítva, ha a Windows hang beállításaiban csak sztereó van beállítva, akkor csak két hangszóró megy és ez fordítva is igaz. Nálam mind a kettőnek ugyanúgy kell beállítva lenni ahhoz, hogy úgy szóljon, ahogy én akarom (Windows 8.1 Enterprise).
2014. máj. 7. 16:38
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat sokat segítettetek!!
2014. máj. 17. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!