Miért nem szól 5.1 be a hangfalam?
Ha driver tesztnél jó, akkor nincs semmi baj.
Csak akkor szólal meg mind, ha 6 csatornás műsorforrást játszol pl. DVD/Blu-ray film vagy más DivX ami AC3 -as.
Ha csak sima zenét játszol az ugye 2 csatornás sztereó, ezért szól csak 2 hangszóró.
Vannak olyan lejátszó programok, amik alapból lekeverik neked 5.1 -be a 2 csatornás zeneszámot, ilyen pl az AIMP3. Ingyenes, tud magyarul és nagyon jó a hangzása.
Ha csak sima monó zenét játszok le, akkor is szól minden hangszóróm és nem csak kettő.
Ha a Windows hang beállításainál 'Sztereó' van beállítva, ha a feje tetejére áll, akkor is csak két hangszóró fog szólni.
Nem kell ide különleges lejátszó, bármilyen lejátszóval megy az 5.1 vagy 7.1, ha nem csak a driver beállításaiban, hanem a Windows hang beállításiban is mindent rendesen beállít.
Nekem elég volt a driverbe beállítani, és ugyan az lett a Windowsba is a beállítás:
Amúgy a driverbe is van lehetőség lekeverésre:
De én direkt nem használom, mert nem látom értelmét, hogy minden honnan jöjjön a hang, mikor nézek egy filmet. Akkor szoktam bekapcsolni csak, mikor a neten hallgatok zenét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!