Összeállítanátok nekem egy számítógépet, olyan 70-80 ezer forintért?
"PCx.hu-ról szeretnék rendelni,mert barátnőm is onnan rendelt magának."
Ez egy komoly érv...
Pontosan milyen is a mostani géped?
Azt ugye tudod, hogy a 70-80k nem egy komoly összeg? Valami átmenthető a régi gépből vagy teljesen új konfig kell? Ennyiből amúgy remek irodai/htpc építhető.
Itt egy alternatíva:
[link] (x2)
össz: 76.972Ft
A RAM-nál kompromisszumot kellett kötni, mert 8GB túl drága, de a dual chanel nagyon fontos APU-nál. Az integráltnak szvsz elég kiosztani 512MB-t és marad a rendszernek 3,5GB. Sztem sok mindenre elég alapszintű gép, fejleszthető foglalattal, márkás, megbízható alkatrészekből. Ha beleférne a keretbe akkor ésszerűbb lehet 2x4GB memória az időtállóság miatt, mert a 2x2GB felállás nem bővíthető ebben a lapban csak lecserélhető (mondjuk szvsz az esetek nagy részében még elég ennyi RAM ehhez a konfighoz).
A gépem adatai:
CPU:AMD Sempron,1600 MHz (8 x 200) 2800+
Alaplap:Gigabyte GA-M61PME-S2P
RAM:512MB
VGA:NVIDIA GeForce 7100 GS
Erre már egy forintot nem költök.Amúgy,ha össze jönne maximum olyan 90 ezer forint? Abból milyet lehet venni,hogy elbírja a World Of Tanks-et?
Hű ez tényleg 7-8 éves konfig, abból is egy alsó kategóriás. Amit fentebb összeírtam, az megeszi ezt reggelire minden szempontból.
Ha kibővíted a keretet 90k-ra, akkor más összeállításban is lehet már gondolkodni.
össz: 90.618
A memória egyszerűen bővíthető később (mellé kell tenni még egy ilyet) illetve a diszkrét kártya miatt megmarad a rendszernek mind a 4GB. A CPU foglalat jól fejleszthető, a videokártya teljesítménye egész elfogadható. Házból nézhetsz kék ventiset (ha addig lesz a listán, jobban megy az Inteles konfighoz a kék led...bár ez már csak formaság).
Amúgy,ha már konfigurációnál tartunk,akkor megmondanád,hogy még érdemes-e pénzt áldozni erre az ókori gépre?
CPU:AMD Sempron,1600 MHz (8 x 200) 2800+
Alaplap:Gigabyte GA-M61PME-S2P
RAM:512MB
VGA:NVIDIA GeForce 7100 GS
Esetleg a videókártyát ki lehetne cserélni egy jobbra? Memóriát szerinted még kilehet bővíteni 1GB-ra?
Tápom pontos típusát nem tudom megmondani.
Az adatokat amúgy Everest progival néztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!