Levelezés tipikus hibaüzenetei (STMP hibaüzenetek)?
A levelezés "tipikus" hibaüzeneteit kell összegyűjtenem. Találtam egy oldalt, ahol vel vannak sorolva a mailer daemon hibaüzenetei. De ez rengeteg, nem hiszem, hogy az összeset tudom kellene. Elkezdtem néhányat hibkódot összeszedni, ami szerintem "tipikus" lehet:
Főbb üzenetek:
450: A kért feladata nem végezhetõ el, a fiók nem elérhetõ
451: A kért feladat nem végezhetõ el, valamilyen probléma áll fent
452: A kért feladat nem végezhetõ el, megtelt a háttértároló.
550: A kért feladat nem végezhetõ el, a fiók nem elérheto
(pl: nem létezõ fiók, hozzáférés megtagadva)
552: A kért feladat elvégzése közben hiba lépett fel(Megtelt a háttértároló)
553: A kért feladat nem végezhetõ el, fióknév nem megfelelõ
További csoportosítás:
4.X.X Pillanatnyi (szerver) hiba, a levél későbbi újraküldése megoldhatja a problémát.
5.X.X Makacs hiba: Ezek olyan hibák melyek az e-mail újraküldésével sem oldhatóak meg.Nagy valószínûséggel változtatni kell valamit vagy az e-mailen, vagy a cél szerveren.
Osztály+aloszály (nem vettem külön az osztályokat, mert van olyan osztály, amiben szerintem nincs "tipikus" hibaüzenet):
X.1.1: A címzett fiókja, e-mail címe nem létezik a megadott szerveztnél (@ elõtti rész nem megfelelõ)
Csak „Makacs” hibák esetén jelentkezik.
X.1.2: A megadott „szolgáltató” nem létezik (@-utáni rész nem megfelelõ)
X.1.3: A megadott e-mail címben valahol hiba van…
X.1.6: A címzett fiókja valaha létezett, de már nem elérhetõ a szerveren.
X.2.2: Fiók megtelt: Túllépte az ügyfél a megengedett e-mail tárhelyet…
X.4.1: A címzett szervere nem fogadja a kapcsolatokat, túlterhelt, vagy tényleg nem fogad levelezés irányú kapcsolatokat
X.4.5: A szerver nem volt képes az e-mail továbbítására, mert túl nagy volt a queue (A várakozási sor nagysága meghaladta a maximumot)
X.4.7: Az e-mail továbbítási ideje lejárt,( minden szerveren be van állítva egy idõ mely idõn belül az e-mailt tovább kell adni, ha ez letelik ezt a hibaüzenetet kapja az ügyfél)
X.6.4: Az üzenet sikeresen továbbításra kerül, de az üzenet egy része elveszett…(csatolt állomány pl)
X.7.2: Nincs joga az adott levelezõlistára e-mailt küldeni.
X.7.3: Biztonságos levélküldésre van szükség, de nem volt rá lehetõség
Ezeket szedtem össze, ami szerintem tipikusnak számít. Van, amit kihagytam, vagy felesleges megemlíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!