Windows XP-t lehet használni vírusírtó nélkül?
mármint tudom hogy lehet, de így hogy megszűnt a támogatás, nem lesz belőle probléma ha csak a biztonsági frissítések vannak telepítve?
vagy még azok sincsenek?
köszi
az nem ddos?
Lehet, persze. Egy darabig... de nem sokáig.
Ez olyan, mint a gomba: mindegyik ehető - egyszer.
Sajnos vannak olyan vírusok, hogy nem is kell megnyitni egyetlen weboldalt sem, elég, ha élő netkapcsolat van.
Kaptam (volna) az XP-hez kellemes kis vírust pendrive-on is, méghozzá olyat, amit Win 7-es gépről hoztak. Csak éppen megfogta a vírusvédelmem.
Alapvetően windowst nem illik vírusírtó nélkül használni, még egy Win7-nek is kell valami alap, Win8-ban meg tudtommal beépítették a Security Essentialst, jobb mint a semmi alapon az is jó. De XP-t már 10 éve sem illett vírusírtó nélkül használni.
Főleg vicces ez, mikor az emberek többsége jön azzal, hogy ááá nem is volt még vírusom, csak nem tudom miért lassú a gépem...hát pont azért.
Biztonsági frissítésekről annyit, hogy sztem az XP felhasználók fele z életben nem frissített, és rengetegen le is tiltották azonnal, mert "belassítja a netet".
De összességében azt lehet mondani, hogy támogatás nélkül is, egy jó tűzfal+vírusírtó kombóval, meg néha teljes vírus/malware ellenőrzéssel minimalizálható a fertőzések kockázata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!