Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A laptopom néha csak úgy...

A laptopom néha csak úgy csipog egyet, mint a régi gépek bootoláskor, de nem alaplapi (szerintem). Lent! (? )

Figyelt kérdés

Tehát mint írtam, a laptopom néha csipog, egy rövidet, mint bootoláskor (vagy mint a régi gépeken amikor egyszerre sok billentyűt nyomsz le :D), de szerintem nem alaplapi, mert:

1. Ahogy halkítom-hangosítom a hangszórót, úgy változik az is vele (nem csipog állandóan, de azért a 100 és 15 között érzékelem a különbséget)

2. Ha bedugok egy fülhallgatót, abban szól.

Tehát nem hiszem, hogy alaplapi. Amúgy egy ASUS X550CC gépem van, kb vadiúj (december végén vettük), és nagyon vigyázok rá és tisztítani is szoktam a képernyőt meg a billentyűk felületét legalább heti 2-szer.

Általában akkor jelentkezik, amikor Unreal Tournamenttel játszok, de nem a játék hangja (legalábbis a barátaim akikkel játszok nem hallják). Ja, és az eredeti 99-es verzió Game of the Year változatáról van szó.

Olyan is szokott lenni, hogy maguk a rendszerhangok halkabbak az összes többinél. Most például nem, de szokott olyan lenni, hogy 100-asra rakott hangerőnél a rendszerhangok kb. 40-es erősségűek. És ez is spontán jön, nem piszkálom a hangbeállításokat.

Próbáltam felnyitni a gépem, de az összes felszíni csavar kiszerelése után sem tudtam leszedni a fedlapot.

Valami ötlet, hogy mi lehet a probléma? Egy Windows reinstall (aminek amúgy nem örülnék...) megoldaná a problémát? Vagy esetleg driver reinstall?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. ápr. 28. 19:55
 1/5 A kérdező kommentje:

Egyébként AMI biosom van, ha mégis alaplapi lenne:

[link]

Ott a 1 beep-re azt írja, hogy DTRAM refresh failure, de nem tudom, hogy mi az.

Amit még sokan írnak, hogy túl van melegedve a CPU ilyenkor.

Az én CPU-m (i5 mobile 3337U 1.8 GHz) alapjáraton is elég meleg (51-2 C° körül), de ez Unreal-ral való játszás esetén nem mehet fel sokkal magasabbra (ezért nem is nagyon ellenőriztem, de a ventilátor nem gyorsult be)! Ahhoz képest, hogy a Red Orchestra 2-t low-mediumon játszom (azért annyin, mert bár Highon is vinné, úgy 80 fölé menne a CPU, így meg áll 71-2-n), és így sem csipog. Amúgy is van egy alsó laptop hűtőm.

Mi lehet a gond? Kérlek segítsetek!

Ui.: Igen, még garanciális, de már volt egyszer szervizben hibás combo jack csatlakozó miatt, és bent volt 3 hétig, és ezalatt annyit csináltak, hogy megállapították ugyanazt, amit eddig is tudtam, és meg sem javították, csak a srác mondta, hogy ő még chatelt is vele, de amikor hazahoztam, ugyanolyan rossz volt... nem szívesen vinném vissza még 1 hónapra (mert ha a polcról való levétel 3 hétbe került, akkor a javítás mennyi..?).

2014. ápr. 28. 20:15
 2/5 anonim ***** válasza:

"szerintem nem alaplapi"

Erre a válasz: a notebookokban alapból rá van kötve egy(-kettő-sok) hangszóró az alaplapra, ezért felesleges +1 a csipogásnak.

Nem teljesen értem a problémád...

DE:

1. azok az ellenőrző csipogások csak indításkor vanna kszerintem, tehát az nem lehet.

2. Az előző laptopomon egy bizonyos játékban nekem is volt hasonló. Arra gyanakodtam, hogy a billentyűzet és az egér összeakad (ha jól tudom, a laptop billentyűzete is az USB HUB-ra van kötve)...

Ha neked is ~2 billentyű és az egér használata alatt pittyeg, akkor egy cipőben jár(t)unk, és sajnso nem tudok rá megoldást :S

2014. ápr. 29. 10:16
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem, a laptop beépített billentyűzetét használom... a többi barátomnak nem jelentkezett a csipogás, nekem pedig ez előtt nem volt.

Azok az ellenőrző csipogások nem csak indításkor vannak, a honlap, amit küldtem, az leírja az alaplapokra specifikált csipogások jelentését (amire nincs meghatározva norma, tehát akár gyártónként el is térhet).

A problémám maga a csipogás, mert ez azt jelenti, hogy a gépemnek baja van, és nem akarom, hogy tönkremenjen kevesebb, mint fél év után.

És szerintem meg badarság a hangszóróban nyomatni a csipogást, azt direkt az alaplapnak kell kiadnia. Van olyan haverom, aki lenémítja a system soundokat, és ha úgy hagyja? Mert nem is érdekli? Akkor sose tudná meg, hogy mi baja van a gépnek (azt sem, hogy egyáltalán baja van).

De azért köszönöm a választ.

2014. ápr. 29. 14:13
 4/5 anonim ***** válasza:

A linkelt oldal legeleje:

"The computer power-on self-test (POST) tests..."

A power-on szerintem a bekapcsolást jelenti, tehát szerintem csak bekapcsoláskor ellenőriz és pittyeg.

"szerintem meg badarság a hangszóróban nyomatni a csipogást, azt direkt az alaplapnak kell kiadnia"

Ha minden egyben van, kis hely, stb, mert ez egy notebook! akkor minek még egy gagyi hangszóró, ami csak csipog?

Ezt a POST-os pittyegős tesztet meg ne keverd a system soundokkal, op. rendszertől függetlenül (boot előtt) fut le a POST...

"Nem, a laptop beépített billentyűzetét használom..." Én is azt használom. De én egyszer utánanéztem asszem, és egy USB portra van valójában rácsatlakoztatva. (Nem olyanra, mint amibe a pendrive-ot meg az egeret dugod...)

Másik példa a beépített webcam, az is USB-s attól még...

Nekem úgy pittyegett, mintha rátenyereltem volna a billentyűzetre...

"a többi barátomnak nem jelentkezett a csipogás"

Nekik is ugyanolyan laptopjuk, ugyanoylan egerük van és ugyanazzal a játékkal játszanak?

"nekem pedig ez előtt nem volt"

Én (is) csak egy játéknál találkoztam ezzel.

2014. ápr. 29. 16:31
 5/5 A kérdező kommentje:

Rátenyereltem az egész billentyűzetre és közben egeret is nyomtam, csak hogy lássam, és nem az a gond. Amúgy meg az alaplap szerintem csipoghat nyugodtan POST után is, ha baja van. A POST-kor 1 rövid csipogás mindenképp van, és az nem jelent "DRAM Refresh Failure"-t. Csak azt, hogy minden rendben. Tehát szerintem ez bekapcsolt állapotban számít.

Na mindegy, mostanában nem hallottam a csipogást. Köszönöm.

2014. ápr. 29. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!