Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen operációs rendszert...

Martin66789 kérdése:

Milyen operációs rendszert ajánlotok a gépemre?

Figyelt kérdés

Milyen operációs rendszert ajánlotok a gépemre ?

Olyan oprendszert szeretnék amin normálisan tudnák filmezni sima film és 720p is kevés játék elmenne rajta és tudnák filmet szerkeszteni.

A gépem adatai:

- Intel Celeron CPU 2,80GHz 2.91GHz

- Foxconn 915 P7AD

- Nvidia Geforce Gt640 OC Version 2GB DDR3 128 bit DirectX11 PCI Express 3.0 HDMI

- Kingmax DDR2 2GB RAM 800MHz

- 2013-ban vásárolt 500GB WD Caviar Green HDD 7200/64MB SATA3

- ADATA HV620 USB3.0 kompatibilis 2.0 5400rpm Külső HDD 2014-ben vásárolt

- Samsung Syncmaster T22B300 LED HDMI 21.5inch monitor

- HDMI kábel 1.4 10m a VGA és a monitor közé

- 400W táp

Elég régi gép de jó ez még egy ideig.

2014. ápr. 24. 22:40
 1/10 Tengor ***** válasza:
Ha egymagos a CPU, akkor XUbuntu, Linux mint XFCE-vel. HA kétmagos, akkor bármilyen Ubuntu v. bármilyen Linux mint.
2014. ápr. 24. 22:43
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha egymagos a proci, akkor xp sp3, ha 2magos, akkor win7 Home Premium 32 bit.
2014. ápr. 24. 22:49
 3/10 anonim ***** válasza:
Ez az alaplap elvileg(!) tud kezelni kisebb Pentium D procikat, amik kétmagosak. Azzal már a windows 7 is futna rendesen, de persze a linux is jó megoldás, csak az alatt játszani nem fogsz tudni(!).
2014. ápr. 24. 23:11
 4/10 anonim ***** válasza:
A lényeget kihagytam, ezek a procik manapság szinte ingyen, 2-3 ezer forintért beszerezhetők.
2014. ápr. 24. 23:12
 5/10 Tengor ***** válasza:
#3, ez így nem igaz. Linuxot használok és játszok rajta. Persze sajnos nem az AAA-s címekkel, de a helyzet folyamatosan javul.
2014. ápr. 24. 23:15
 6/10 anonim ***** válasza:
Nagyon jól tudod, mit értettem alatta. Frozen bubble nyilván fut, meg a Counter Strike is, de az egyetlen érdekes játék talán az openmw, ami még kész sincs...
2014. ápr. 24. 23:20
 7/10 Tengor ***** válasza:

Én ne tudnám? Vajon, aki azon vacillál, hogy tud-e játszani linuxon az a hozzászólásodból milyen következtetésre jut?

Most néztem épp, a

2014. ápr. 24. 23:24
 8/10 Tengor ***** válasza:
Hopsz az a fránya egér...
2014. ápr. 24. 23:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Küldj rá egy macskát. Aki a hozzászólásomat nézi, az rögtön tudni fogja, hogy a béefhárom és társai nem futnak. Amivel a sok birka játszik...
2014. ápr. 24. 23:42
 10/10 A kérdező kommentje:

Bocsánat a processzor 1 magos, csak most perpillanat win 7 ultimate van fent ami eléggé furán megy. a sima videót jól viszi, a 720p-nél némelyik szaggat, 1080p teljesen szaggat.

BD25 kicsit szaggat BD50 valami jól megy.

Most a crysis 1 illetve a 2 van fent az egy jól megy de a hang folyamatosan olyanokat produkál mint ha a gép lefagyna, de a kép normálisan megy csak a hangnál van bibi ugyanez a helyzet a crysis 2-nél is.

A win7 ultimatet azé tettem fel mert előtte xp sp3 volt, de a támogatás leállás miatt váltottam ( sok sok rosszat hallottam hogy így egyszerűbben feltörhetik a gépemet meg a vírus veszélyek meg sorolhatnám ...)

Az xp kiválóan ment rajta még játszani is tudtam szépen megfelelő gépigényű játékokkal.

Lehet hogy maradnák inkább mégis az xp nél de valami megoldások kellenének hogy ne legyen olyan sebezhető a gépem, nem szeretném ha beleturkálnának meg ilyesmi.

Olyat halottam ha nincs netre csatlakoztatva a gép akk teljes mértékben használható úgy nem tudják feltörni tudom is miért, de én neteznék meg minden úgyhogy pár megoldást várnék hogy miket állítsak telepítsek fel hogy ne legyen sebezhető ? Csak addig is tudnák játszani videót szerkeszteni filmezni, netezni meg ilyesmik ....

Amúgy csak kb nyár végéig lenne ez a gép ugyanis nyáron mennék diákmunkára összeszednék egy kis pánzt jobb procira meg alaplapra meg egy ssd-re a többit azt a meglévőből használnám.

Az új alaktrészeket már naggyából kinézegettem proci az AMD 8 magos (rendes 8 magos nem 8 szálas ) 4GHz minimum.

alaplap Asus vagy Asrock azt még nem nagyon néztem de legyen rajta PCI Express x16 ból min kettő VGA kártyának majd a bővítésre. SSD-nek 256GB-os Samsung ssd lenne.

2014. ápr. 25. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!