Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem engedi telepíteni a...

Miért nem engedi telepíteni a Windowst?

Figyelt kérdés
Van egy régi gépem. Intel P4 524 3.06 GHz , 2GB Ram, 1GB Geforce GTS 250. Most járt le a windows xp. Windows 7-et akarok rá tenni. Egy asus p5gdc pro alaplap van benne,frissítettem rajta a legújabb biost. Gondoltam 32-bit-es Windows 7 Home Premiumot rakok rá. 2GB ram is van benne nem akarok 64-bit-est. Talán a 32-es valamivel gyorsabb lenne az ilyen régi gépen. Letöltöttem a windowst és ugye van egy program windows 7usb-dvd tool. ezzel kiírtam pendrivera. Újraindítom a gépet, beteszem a pendrive-ot és f8 kiválasztom hogy arról bootoljon és erre kiír valamit meg hogy a ctr+alt+del billyentyűkkel indítsam újra. És semmi. Hiába állítottam bármit is. Megvan a 64-bites win7 hp telepítője. berakom a dvd-t f8 kiválasztom. azt meg normálisan betölti. Mi lehet a gond ? az igaz ,hogy a pendrive usb3-as,de attól még működni kell neki. És az én gépemen meg bebootol. Tudtok segíteni ?

#win7gond
2014. ápr. 14. 10:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

"Kiír valamit"

Akkor bizony valami baj van.

2014. ápr. 14. 10:57
 2/15 A kérdező kommentje:

igen ezt írja ki :

A disk read error occurred

Press Ctrl + Alt + Del to restart

2014. ápr. 14. 11:20
 3/15 anonim ***** válasza:
Dugd be a gépbe a pendrive-ot és úgy kapcsold be a gépet. A BIOS-ban valahol van egy olyan beállítási lehetőség is, ahol a merevlemezek sorrendjét be lehet állítani. Ott a pendrive-ot állítsd be elsőnek, mert egyébként a boot sorrendnél hiába állítod be, nem arról fog bootolni.
2014. ápr. 14. 11:22
 4/15 A kérdező kommentje:
igen. megcsináltam. a pendrive volt az első. a másikat másodiknak tettem. meg már úgy is próbáltam hogy a másodikat kikapcsolom. De ugyanezt írja. Ha f8-rol indítom akkor is. De vicces mert bevágom a dvd-t arról meg egyből. Csak azon 64-es van nekem meg a 32-es kell. de pendrive sem lehet rossz mert az én gépemen meg engedi.
2014. ápr. 14. 11:26
 5/15 anonim ***** válasza:
Használd tovább az XPt, ilyen procival a Windows 7el gyengébben futnak a játékok sokkal
2014. ápr. 14. 11:29
 6/15 A kérdező kommentje:
Hát igazából ez a gép. mondhatjuk,hogy nem igazán játékra való. Kissé elavult. Tesóm gépe lenne és inkább csak arra kell tudod, hogy youtube, vagy filmeket nézzen rajta, zenehallgatás vagy munkája miatt az office programcsaládot használja. Másra nem igazán kell. Mert ha játszik inkább az én gépemen. i5 3570 3.40Ghz, 8gb ram, GTx650ti. ez inkább való játékra. Tehát inkább csa ilyen dolgokra kellene. Csak azért inkább 32-bites rendszert akarok,mert 2gb-ram nál meg 1 magos procinál mégis talán ha csak picivel is,de gyorsabb.
2014. ápr. 14. 11:33
 7/15 anonim ***** válasza:
A disk read error elvileg olvasási hiba. Nem lemezt hiányol (no boot disk), hanem olvasáskor hibába ütközik. Ha a pendriveról indítva csinálja ezt, akkor igencsak az hibás. Remélhetőleg nem elromlott, csak pl. aktívvá (bootolhatóvá) kell tenni azt az egy partíciót, ami van rajta.
2014. ápr. 14. 12:05
 8/15 anonim ***** válasza:
Próbáld meg más programmal kiírni a telepítőt a pendrive-ra (pl. PowerISO) vagy írd ki ezt is DVD-re és arról telepítsd.
2014. ápr. 14. 12:22
 9/15 A kérdező kommentje:
szóval nem működött és kíírtam dvd-re. Bebootolta és elkezdte telepíteni is a windowst. azonban a gép újraindulásakor vége. Csippan egyet az alaplap,bejön az alaplap logója és mintha befagyna. kész nem csinál semmit. megnyomom a del gombot,akkor bejönnek a dolgo,de betölt egy darabig és vége. befagy az alaplap. Megpróbáltam hogy kikapcsolom,de semmi. áramtalanítom. de semmi. kiveszem a dvd-t,de semmi. betezsem az alaplap eredeti cd-jét,de semmi. és szétszedtem a gépet-az alaplapból kivettem a cmos gombelemet vrtam kb 20 percet visszatettem,bekapcoslom. De semmi, csippan bejön az alaplap logója és vége,megáll nem csinál semmit. Lehet ezzel egyátalán csinálni valamit ?
2014. ápr. 14. 21:30
 10/15 anonim ***** válasza:

Ez elég érdekes, mert a telepítést megkezdi és az első újraindulásig megy is, újraindulás után viszont már a merevlemezről kellene neki, ami már nem megy.

Masternek van beállítva a merevlemez?

2014. ápr. 15. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!