Szalagkábel csatlakozó megjavítása?
Psp kijelző szalagkábelének csatlakozója letört, és el is veszett ráadásként. Kis 90 fokban zárogatható fésű szerű cucc volt, amely a megfelelő érintkezésről gondoskodott, de most ennek hiányában nincs kép.
Mit kezdjek vele? Mivel helyettesítsem?
Sajnos az interneten nincs fen a módszer de van rá megoldás ami a bonyolultsága miatt drágább mint az új készülék!
Elmagyarázom bár tudom hogy nem fogod megcsinálni!
Letisztítod a szalagkábel csatlakoztatni kívánt oldalát annyira mint ahova csatlakoztatni kívánt terület és félig a másik felét, letisztítod a nyáklapot amennyiben szükséges! A tisztításhoz egy drága kézi gravírozó gépnek nevezett eszköz kell egy p4000-0,5 csiszoló koronggal! Utána fogsz egy 0,8-1,4 es vastagságú cinező gépet (Lehet pálka is) és ami fontos folyasztószeres gyantás cinezőanyag 0,5 vagy kissebb vastagságú mechanikus adagolóval és nem ionizált folyasztószerrel. ha megvan használhatsz segítség képen kéztartót és nagyítót, felviszed a foraszanyagod a folyasztószer és pálka segítségével egyesével külön külön a szalagkábelre és a nyáklapra, ha megvan értelem szerűen csatlakoztatod és a pálka segítségével egyesével (A nyákon a hosszabban csiszolt felület) megolvasztod a (fémes felülethez érintve a pálkát) foraszanyagot. (Vigyázat ha sok van rajta elfolyik ha nem végig nem érintkezik majd normálisan a forrasztás végigforrasztás után pillanatragasztóval erősítheted hogy bírja a szerelést és a rázkódást!
Sok szerencsét :D Én inkább vennék egy újjat mert egy ilyen szerelés ára 30000-50000 terjedhet annál aki bevállalja!
Amúgy van egy csóró megoldás :D késsel lekaparod a szalagkábelt fémig és cerluxal vagy szigetelőszalaggal oda ragasztod! :D
40°C elenged a ragasztás és elmegy a kép!
Tudom régi kérdés, de mindig aktuális.
A folyamat stimm, de nem kell ehhez semmi extra gép, csak egy hegyes forrasztópáka, flux, forraztó ón, meg egy hegyes penge amivel lekaparod a műanyagot. Esetleg kétoldalú ragasztó, amivel rögzíted forrasztás előtt.
Stabil kéz, jó látás (vagy mikroszkó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!