Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows server 2003?

Windows server 2003?

Figyelt kérdés
ugye a microsoft megszünteti a windows xp támogatását májustól. És szeretnék át6térni egy másik op rendszerre, de mivel a videókártyám típusa ősrégi, ezért se a vista se a 7 nem támogatja, vagyis nem kompatibilis a videókártyámmal. Viszont a windows server 2003 az még támogatja a csöves videókártyámat, a kérdés az lenne, hogy mit takar a windows server, vagyis mire való? én rátelepíthetem a gépemre? lehet rajta ugyan úgy internetezni, filmezni játszani? most linuxom van a gépen, de nagyon nem jön be. Mit javasoltok?, m tegyem fel a windows server 2003 mat? megéri?

2014. ápr. 8. 10:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Milyen videókártyáról van szó? Mert lehet mégis megenné azt a 7-es. Én egy ősrégi laptopra szenvedtem fel (hasonló okokból kifolyólag). Potom háromnegyed órás szenvedés árán de megy, sőt, olyan szinten, hogyha akarnám még az aero-t is engedné, mert maga a kártya képes rá. Csak nem azzal a driverrel használom amit felismert, mert azzal csak 800x600-at tudott.
2014. ápr. 8. 12:03
 12/21 Tengor ***** válasza:

#10, maximálisan igazad van. Nem azért ajánlom az embereknek a linuxot, mert vallásos meggyőződés fűz hozzá. Naponta használom, egyre inkább tisztában leszek a korlátaival.

Ugyanakkor az kérdezők (és szerintem az emberek) nagy része nem azért használ XP-t, mert olyan nagyon ragaszkodik hozzá és mert a lehetséges MS alternatívák közül ez jött be neki (van ilyen is, de elvétve), hanem mert valamikor megvette a gépét, akkor az XP volt az elterjedt és azóta is az van rajta. Nagy részüknél a Win 7 csak szenvedne, mert a hardver már elavult, a win 8 lehet fel sem települne.

Ha nem tud áldozni egy új gépre, akkor vagy megvédi az XP-t és tudomásul veszi, hogy elavult rendszert használ és lassan már senki nem fogja támogatni, vagy vált egy korszerű linuxra, ami sebességben tudja, amit az XP, emellett biztonságosabb annál. Lehet, hogy a megszokott programok nem úgy indulnak, mint XP alatt, lehet, hogy más alternatívát kell keresni.

Persze az ellen nem lehet mit kezdeni, aki az első kudarc után rásüti minden linuxra, hogy sz*r...

2014. ápr. 8. 12:30
 13/21 A kérdező kommentje:
nem mondtam hogy a linux szar, semmi bajom vele, mert jó kis rendszer, szép a háttér is meg minden, de nekem így nem kell hogy nem tudok exe filet telepíteni.
2014. ápr. 8. 12:32
 14/21 A kérdező kommentje:
wdhun pontosan egy integrált Intel (R) Grapics driver 2 típusú videókártyárol lenne szó
2014. ápr. 8. 12:34
 15/21 A kérdező kommentje:
és a Linux sem hajlandó beolvasni a videókártyámat, sőt amikor youtuboznék, tök lila a kép, meg elmosódik. CSAK ENNYIT A LINUXRÓL
2014. ápr. 8. 12:36
 16/21 Tengor ***** válasza:
Kérdező, kinek nem inge ne vegye magára! A monológom #10-esnek szólt.
2014. ápr. 8. 12:43
 17/21 anonim ***** válasza:

ez nem a videókártyád típusa hanem a driveré.

itt valami ilyesmit kéne keresni mint pl:

IntelŸ 82845G Graphics Controller

Csak mondjuk más számokkal...

2014. ápr. 8. 12:50
 18/21 A kérdező kommentje:
ja értem, köszi, akk lehet ha ráteszem a win7et, és a típusát megkeresem neten lehet találok rá?
2014. ápr. 8. 12:55
 19/21 anonim ***** válasza:
igen
2014. ápr. 8. 13:07
 20/21 A kérdező kommentje:
köszi
2014. ápr. 8. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!