Van "rendesen" működő USB-ről indítható Windows XP?
Nemrég rákattantam, hogy szeretnék egy portable Windows XP-t, de nagy meglepetésemre nem túl bő a tárháza ezeknek. Talán a legismertebb a BartPE programmal készített, de nekem nem tetszett, hogy elindításkor nem nem is hasonlított egy XP-re. Az egyetlen ami tűrhető az a Hiren's BootCD, ami már tűrhető volt, de nem értem, hogy mért ennyire bonyolult ezt megoldani és a Linuxnál mért könnyebb egy Live CD-t vagy USB-t csinálni? Gondolom más a forráskódja vagy nem annyira kötött, de tényleg ennyire nehéz?
Másik kérdés, hogy miért csak FAT16-ra formázott (max 4GB) flasht lehet használni? Van valami megkötés amit csak így lehet áthidalni?
De a legfontosabb, hogy tudtok ezen a kettőn kívűl ajánlani mást, mert egy típusú gépen szeretném használni, tehát a drivereket is fel akarnám telepíteni, tehát, hogy úgy működjön a Windows, mintha nem egy !@$&! Windows 8 lenne rajta, hanem ezt bootolnám be. Lehetséges ez egyáltalán vagy túl sokat várok ettől a dologtól?
Nem tudom xp-vel működne-e (de ha jó a win7 is)
Ez talán működhet. Egy próbát megér.
ha pedig ez sem, akkor még mindig megoldhatod egy virtuális gépre való telepítéssel és portable virtuális géppel működne elvileg. persze ha a win8ba nincs lekorlátozva és tudod futtatni.
de az első verziót mindenképp próbáld meg
Mindenképp kipróbálom, mert bármi jobb a Win8-nál. A gépeken valamiért csak az adminisztrátor account nincs lekódolva, úgyhogy remélem nem lesz gond. A virtuális géppel csak az a gond, hogy így is gyengék a gépek, hát akkor ha közben egy Windowst is kellene futtatnia a Win8-on belül. Megpróbálom egy 16GB-os flashel, hátha működik.
Egyébként lehet, hogyha minden szakad akkor marad a Linux, de ez csak a végső eset, mert sok program nem elérhető rajta és azért csak felhasználóbarátabb egy Windows, ha nem is a hordozhatóság szempontjából.
Köszönöm a segítséget, ha vannak még ötletek várom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!